avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune frati

Sotul meu a avut un cumnat care a decedat in 2001, iar sora sotului a decedat in 2008. Nu au avut copii, nu au testamente si au stat impreuna dar au fost divortati din 1998. Sora sotului are tata care traieste si 2 frati, iar cumnatul are 3 frati in viata. Au avut o casa si teren. Ce trebuie facut, cum se impart bunurile, cat la suta are fiecare din parti?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 22:01, 2 Februarie 2010
Partaj au facut in 98? sau de atunci?
buna seara.
inteleg ca defuncta era divortata la data decesului.
mostenirea o vor culege in acest caz fratii defunctei si tatal acesteia.
Daca sora sotului dvs. + sotul ei au avut impreuna o casa si teren (se prusupune ca fiecare a avut jumatate din aceste bunuri) dar nu le-au impartit dupa divortul lor, atunci:

1/2 din aceste bunuri intra in masa succesorala a fostului sot al surorii sotului dvs. (cumnatul din poveste) decedat in 2001. Acesta masa succesorala revine celor 3 frati ai lui. (sora sotului dvs. nu-l mai mostenea pentru ca nu-i mai era sotie la data decesului).

Cealalta jumatate a intrat in masa sucesorala a sorei sotului dvs. la decesul ei si pe acesta o mostenesc: tatal ei (care ia 1/4 din acest 1/2) si fratii ei care au impreuna o cota de 3/4 din acest 1/2.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa aduc in discutie o problema:. Sora mea a decedat,anul trecut. Nu avea copii. Am ramas in viata: parintii,eu si ... (vezi toată discuția)