avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... semnatura persoana 91 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

semnatura persoana 91 de ani

Buna ziua ,
Va rog , ma puteti ajuta cu un raspuns ?
O persoana de 91 de ani poate semna un contract de vanzare - cumparare ?

Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 13:37, 4 August 2014
Raspunsul meu este da in cazul in care persoana indeplineste cateva conditii : sa inteleaga actul pe care-l semneaza si sa fie de acord cu el, sa raspunda la intrebarile notarului pentru edificarea acestuia daca are discernamant persoana
Se poate, insa, pentru stabilirea discernamantului este bine sa prezentati un certificat medico-legal privind starea sanatatii. Succes!
Avand in vedere varsta inaintata, parerea mea este ca nici un notar nu va incheia actul daca persoana in varsta nu este asistata de un reprezentant al Autoritatii Tutelare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea tutelara este obligatorie pt un contract de intretinere? AncaRR AncaRR Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de intretinere cu bunica mea in varsta de 92 de ani, insa matusa mea nu este de acord, prin urmare este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c groposila groposila vreau sa cumpar o gars,numai ca vanzatorul este o pers de 73 ani...este aceasta pers in masura sa imi vanda respectiva gars. sau are nevoie de un certificat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de semnatura al persoanei cu dizabilitate psihica popescusteli popescusteli va rog sa-mi spune-ti daca o persoana cu deficienta psihica(schizofrenie)coproprietar al unui imobil ,are drept de semnatura pe un act de vanzare-cumparare al ... (vezi toată discuția)