Buna ziua! Am o problema cu asigurarea de sanatate a mamei. Mentionez ca mama este casnica,nu a avut servici si nu are nici pensie. Mama este coasigurat datorita pensiei tatalui meu. Acum la medicul de familie i s-a solicitat sa aduca iar adeverinta de la casa de sanatate(obligatoriu la 3 luni) . Cand a solicitat adeverinta de coasigurat la casa acestia i-au cerut adeverinta de venituri pe ultimii 5 ani de la circa financiara cum ca nu are venituri. Acolo surpriza ,are venituri din dobanzi bancare pe ultimii 3 ani(bani depusi din pensia tatalui,ea neavand venituri), dar problema cea mare este ca trebuie sa plateasca asigurari de sanatate pe cei trei ani mai mari decat suma depusa, deoarece statul o taxeaza la venitul minim pe economie. Va rog o solutie pt a ramane coasigurat dar sa nu plateasca pe ultimii 3 ani acele sume.
Conditie esentiala pentru a fi coasigurat este sa nu ai venituri. Daca ai venituri chiar si de 1 leu per an (in cazul dvs. din dobanzi bancare), trebuie sa platesti cass. Este tragic, dar asa este legea. Nu exista solutie care sa va satisfaca.
P.S. Ce s-o fi apucat sa puna pensia sotului pe numele ei la banca, nu stiu. De ce? De ce?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.