Buna ziua! Am o problema cu asigurarea de sanatate a mamei. Mentionez ca mama este casnica,nu a avut servici si nu are nici pensie. Mama este coasigurat datorita pensiei tatalui meu. Acum la medicul de familie i s-a solicitat sa aduca iar adeverinta de la casa de sanatate(obligatoriu la 3 luni) . Cand a solicitat adeverinta de coasigurat la casa acestia i-au cerut adeverinta de venituri pe ultimii 5 ani de la circa financiara cum ca nu are venituri. Acolo surpriza ,are venituri din dobanzi bancare pe ultimii 3 ani(bani depusi din pensia tatalui,ea neavand venituri), dar problema cea mare este ca trebuie sa plateasca asigurari de sanatate pe cei trei ani mai mari decat suma depusa, deoarece statul o taxeaza la venitul minim pe economie. Va rog o solutie pt a ramane coasigurat dar sa nu plateasca pe ultimii 3 ani acele sume.
Conditie esentiala pentru a fi coasigurat este sa nu ai venituri. Daca ai venituri chiar si de 1 leu per an (in cazul dvs. din dobanzi bancare), trebuie sa platesti cass. Este tragic, dar asa este legea. Nu exista solutie care sa va satisfaca.
P.S. Ce s-o fi apucat sa puna pensia sotului pe numele ei la banca, nu stiu. De ce? De ce?