avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare sanatate

Buna ziua! Am o problema cu asigurarea de sanatate a mamei. Mentionez ca mama este casnica,nu a avut servici si nu are nici pensie. Mama este coasigurat datorita pensiei tatalui meu. Acum la medicul de familie i s-a solicitat sa aduca iar adeverinta de la casa de sanatate(obligatoriu la 3 luni) . Cand a solicitat adeverinta de coasigurat la casa acestia i-au cerut adeverinta de venituri pe ultimii 5 ani de la circa financiara cum ca nu are venituri. Acolo surpriza ,are venituri din dobanzi bancare pe ultimii 3 ani(bani depusi din pensia tatalui,ea neavand venituri), dar problema cea mare este ca trebuie sa plateasca asigurari de sanatate pe cei trei ani mai mari decat suma depusa, deoarece statul o taxeaza la venitul minim pe economie. Va rog o solutie pt a ramane coasigurat dar sa nu plateasca pe ultimii 3 ani acele sume.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:01, 10 August 2014
Conditie esentiala pentru a fi coasigurat este sa nu ai venituri. Daca ai venituri chiar si de 1 leu per an (in cazul dvs. din dobanzi bancare), trebuie sa platesti cass. Este tragic, dar asa este legea. Nu exista solutie care sa va satisfaca.

P.S. Ce s-o fi apucat sa puna pensia sotului pe numele ei la banca, nu stiu. De ce? De ce?
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de 500 ron pentru un venit din dividende de 1 ron danielle2013 danielle2013 Tatal meu (pensionar)a fost la Casa de asigurari de sanatate pentru a i se elibera o adeverinta de coasigurat pentru mama mea care este casnica; aflat cu ... (vezi toată discuția)
Subiect: impozit de 500ron la un venit din dividende de 1 ron danielle2013 danielle2013 Tatal meu (pensionar)a fost la Casa de asigurari de sanatate pentru a i se elibera o adeverinta de coasigurat pentru mama mea care este casnica; aflat cu ... (vezi toată discuția)
Venituri dividende prezente in adeverinta venit - neincasate IsabelaCaliopi IsabelaCaliopi Buna ziua. Am descoperit in adeverinta venit (solicitata de la institutii cu atributii in acest sens), pentru mama mea in varsta de 84 de ani, ca a avut ... (vezi toată discuția)