avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doftorit de pompierii de la smur
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doftorit de pompierii de la smur

Am dubla cetatenie si am venit in vizita la rude in Romania pentru a-i ajuta sa-si repare un grajd la tara. In timp ce lucram cu un flex m-am taiat zdravan la mana. Rudele au sunat la 112 deoarece curgea foarte mult sange. La scurt timp a venit o masina rosie cu insemne de salvare pe care scria 112 paramedic si cei din masina m-au bandajat repede la mana taiata m-au asezat pe targa punandu-mi o masca de oxigen desi le-am spus ca pot sa respir destul de bine doar ca ma doare mina si imi cam tremura picioarele de sperietura. In timp ce ma pansau a mai venit o masina de salvare alba cu o asistenta care le-a cerut primilor sositi sa o ajute sa ma transfere in cealalta masina ca sa ma trateze . Cei care au sosit primii s-au opus si mi-au spus ca odata ce sant in masina lor si ei au venit primii sa fiu de acord sa merg la spital cu masina lor. Am acceptat propunerea dat fiind ca ei au venit destul de repede si la solicitarea asistentei de pe cealalta salvare ca sa fiu transferat in cealalta masina am refuzat motivand ca ceilalti au venit mai repede , ba chiar am fost de acord sa semnez pe ceva hartie a asistentei ca nu vreau sa merg cu cealalta salvare. Dupa ce am plecat spre spital , sangele continua sa curga si prin pansament si incepusem sa transpir si sa imi fie din ce in ce mai rau . Cei de linga mine mi-au mai pus doar ceva pansament mai strans . Cand am ajuns la un spital de provincie imi venea deja sa lesin si imediat ce am ajuns in camera de garda medicii mi-au pus doua perfuzii si mi-au cerut acordul ca sa mi se administreze sange. Dupa ce au desfacut bandajul mi-au spus ca am tendoane si ceva vene taiate si ca urmeaza sa fiu transferat la un spital mai mare unde urmeaza sa fiu operat.In timp ce eram transportat la spital cu o salvare alba am intrebat curios fiind de ce acum sant transportat cu o masina alba si nu cu una rosie ca si cea care m-a adus prima data la spital si mi s-a spus ca acelea nu au personal medical pe ele ci numai subofiteri de pompieri curs de prim ajutor si ca pot fi bucuros ca am scapat deoarece am refuzat tratamentul medical in urgenta. Acum sant revoltat ca am fost indus in eroare de calitatea de medici a celor de pe salvarea rosie pe uniforma carora scria paramedic 112 si era si insemnul salvarii .In tara in care am cea de-a doua cetatenie pe orice salvare de la urgenta lucreaza paramedici care au atestat medical si drept de practica medicala. Am pierdut mult sange fara ca macar sa-mi spuna ca ei nu se pricep de fapt sa-mi opreasca sangerarea sa-mi puna perfuzie si sa ma duca direct la spitalul unde era specialistul care putea sa ma opereze repede si am de gand sa-i dau in judecata .Mi s-a spus ca nu voi avea castig de cauza dearece legea romana ii apara pe paramedici si oricum am semnat ca am refuzat tratamentul . Ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: pamfila , utilizator 13:50, 17 Mai 2009
Sa fiti multumit ca traiti si sa nu luati in considerare rivalitatea (ilogica) intre diferitele ”ambulante”.

Toti cei care lucreaza pe un autovehicul ”tip ambulanta” sunt acreditati.
SMURD – serviciu de ambulanta 100% are masini rosu-portocaliu. Ambulanta ”clasica” are masini in general albe (cu ceva dungi rosu-portocaliu, in unele cazuri).
Data viitoare poate va accidentati in tzara pt care detineti cea de-a doua cetatenie si veti constata ca si acolo exista mai multe servicii de ambulanta care raspund la acelasi nr de urgenta.
Bine ca sunteti sanatos!
Cat despre judecata... nu va interzice nimeni sa chemati in judecata pe cei care v-au acordat primul ajutor... Ramane sa dovediti ca ati suferit un prejudiciu si, evident, daca dovediti, veti primi si banii pe care ii doriti...
De regula, in ”provincie” e un spital unde se plaseaza toate urgentele – in care spital... mai mare v-au dus mai apoi; in aceeasi provincie?
domnule draga ,
si dumitale ti se poate intampla sa calatoresti in acea tara si sa se petreaca ceva neprevazut dar va asigur ca oricate servicii de salvare sant acolo si care raspund la 112 pe absolut toate exixta paramedici care au drept de profesare a medicinei si esti tratat de catre personal medical si nicidecum de catre ofiteri militari deghizati in doctori. Consider ca am fost prejudiciat datorita faptului ca nu am fost informat corect cu privire la calitatile acelor persoane si de faptul ca purtau uniforme cu insemnele specifice medicilor salvatori si nu aveau pregatire medicala.
Am fost dus la un alt spital din aceeasi provincie din centrul acesteia.
Nimeni nu v-a indus in eroare...
Persoanele care v-au ”doftorit” sunt acreditate in medicina de urgenta!
In plus, un garou si un pansament stiu sa puna si persoanele care au efectuat (sau nu) cursuri de ”crucea rosie” – e o procedura pe care trebuie sa o cunoasca si soferii.

Acum doi ani am oprit sangerarea unei persoane (tendon sectionat, mana stanga) si am dus persoana la spital cu taxi-ul... – n-am stat sa astept ambulanta pt aceasta. N-am primit reclamatii, desi nu era o persoana cunoscuta. Din contra, am primit multumiri...
Domnule draga,
Tocmai asta reclam eu ca primele persoanele pe spatele carora scria paramedic care au sosit cu salvarea nu sant acreditate sa practice medicina si nu au studii de medicina sau de acordare de ingrijiri medicale conform cerintelor care banuiesc ca se aplica in toata europa. M-i sa spus ca nu au drept de practica medicala si unii spun ca nu pot fi facuti raspunzatori pentru ca m-au lasat sa pierd atata sange pentru ca sant cadre militare.Daca ar fi avut acreditati banuiesc ca ar fi facut ceea ce au facut medicii de la garda sau de pe a doua masina de salvare care mi-au pus perfuzii si mi-au cusut plaga ca sa nu mai sangerez.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit... Nu contest dreptul vreunei persoane la asistenta medicala de calitate!
Incerc sa subliniez ideea ca... nu aveti certitudinea ca cei care au sosit primii nu sunt acreditati in medicina de urgenta – doar ”a spus” cineva ca nu ar fi... Inainte de a va cheltui banii si a va pierde timpul in instanta ar trebui sa aflati cu certitudine daca acele persoane aveau acreditare in medicina de urgenta. Si cadrele militare pot fi acreditate in medicina de urgenta (doar exista si asa-numitii medici militari...) Cei care lucreaza la "descarcerare" (ca exemplu) stiu sa acorde primul ajutor pt ranitii pe care ii gasesc la locul unui accident rutier...
Am convingerea ca aveau pregatire medicala si aveau dreptul sa fie acolo.
Dv alegeti ce faceti cu timpul si cu banii dv.

Prima si prima data ar trebui sa reclamati la Colegiul medicilor – se va cerceta cazul si se va ajunge la o concluzie... In functie de aceasta concluzie veti face contestatie sau... persoanele respective vor fi sanctionate (probabil cu avertisment)...
Chiar nu cred ca merita sa va incurcati in acest... hatis... Doar daca ati suferit prejudicii grave – fizic sau pecuniar.

In foarte multe orase din tzara, in cazuri similare, vine ambulanta (o ”Dacia break”, adesea) si medicul (sau asistentul) pune un garou, un pansament pe rana si il transporta pe ranit la spital... Zau: la asemenea accidente nu prea vine ambulanta cu medic, ci doar cu asistent...

Alte discuții în legătură

Pedichiura medicala se incadreaza in cod caen 8690? Bineata Bineata Buna ziua,Pedichiura medicala, se incadreaza in cod caen 8690? Reprezinta un serviciu medical? Ce studii trebuie sa aibe persoana ca executa? In ce spatii se ... (vezi toată discuția)
Malpraxis maruus21 maruus21 Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Pot da în judecata un medic ginecolog? Dgeanina Dgeanina Bună dimineața! As vrea sa ma sfătuiți cum sa procedez sa dau în judecata un medic ginecolog?! Am 34 de ani, am o fetita de 10 ani adusa pe lume cu mari ... (vezi toată discuția)