avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis

Buna ziua!
Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti pentru a face filtratii la genunchi pentru atenuarea unei dureri. El suferind de poliatrita.
In primele 5 zile s-a simtit foarte bine, deja asteptam sa treaca weekendul pentru a-l duce acasa. Numai ca vineri seara i s-a umflat genunchiul si acuza mari dureri. Medicul de garda i-a transmis ca a facult lichid la genunchi si ca o sa il scoata medicul lui in ziua in care trebuie sa se externeze, luni. Acuza dureri foarte mari incat o asistenta, cand am fost in vizita la spital ne-a intrebat de ce este in depresie tatal meu ca se aoleste foarte rau, iar ei nu sunt obisnuiti. Ramasesem mut. A stat asa cu dureri/frisoane/ temperatura pana duminica cand a venit doctorul lui special pentru a-i scoate lichidul. Numai ca in loc de lichid, a scos numai puroi, foarte mult puroi. Dupa acest lucru ne a chemat de urgenta la spital. Cand am ajuns ne-a transmis ca tatal meu a facut puroi si ca trebuie transferat de urgenta la alt spital. Am reusit sa il transferam la spitalul Elias. Pe documentele primite ulterior de la spitalul Elias reiese ca "pacientul s-a prezentat cu artrita septica la genunchiul drept, bacteria septica luata in urma unei filtratii". La spitalul Elias l-au tinut o saptamana pentru a-l trata de artrita septica si de Ecoli. Dupa aceea, starea lui fiind una rea, medicul ne-a transmis ca ei si-au facut treaba pentru ce fusese transferat si pentru restul sa ne descurcam. L-am adus acasa si peste o saptamana starea lui s-a agravat, am sunat la SMURD. Scaunele lui erau pline de cheaguri de sange, la fel si urina. Paramedicii de pe SMURD ne-au spus ca este foarte posibil sa fi facut hemoragie interna si l-au dus la spitalul Sfantul Pantelimon. Aici am dat de o doctorita rezidenta care ne-a transmis ca nu este nimic grav, a avut doar un blocaj renal, ii fac cateva hidratari si dupa ni-l da acasa, asa ne-a asigurat ea. Dupa cateva ore la spital, cu salvarea ni l-a dus iar acasa. Dupa o zi, starea lui iar sa agravat, aceleasi simptome...numai ca de data asta, cei de pe SMURD, la solicitarile noastre, l-au dus la Spitalul Floreasca. Aici ne-au dat si diagnosticul de hemoragie interna. A fost internat pentru aproximativ 4 zile, dupa care ni l-a dat acasa. Dupa alte 2 zile, tatal meu a decedat. Cand a venit salvarea deja era tarziu.

Acum doresc sa va intreb pe dumneavoastra, credeti ca este malpraxis pentru ca a luat infectia din spital si pentru ca nu si-au dat interesul sa vada de ce este umflat genunchiul mai devreme? Si inca ceva, credeti ca este malpraxis faptul ca doctorita de la Spitalul Sf. Pantelimon nu a vazut ca pacientul are hemoragie interna?
As avea vreo sansa de izbanda sa fac reclamatie la Colegiul Medicilor?

Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:20, 11 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa faceti la momentul decesului o plangere...si se dispunea autopsie medico legala...se analizau toate actele medicale...inclusiv internari anterioare, tratamente efectuate, copie fisa medic familie...si apoi prin instanta/colegiul medicilor se putea intreba specialistii...despre riscurile bolii, complicatii, reactii adverse, simptomatologie , semne , diagnostice ,etc...se poate si acum...dar fara necrospie e mult mai greu de reconstituit si obiectivat toata tanatogeneza si fondul morbid...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_381...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis medical galcsb galcsb Iata cazul: O ruda din familie (30 de ani) naste prin cezariana.Dupa ce iese din spital cu bebe,la o saptamana are dureri in zona abdominala,colici ... (vezi toată discuția)
Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)