De ce in urma unei decizii pt acordarea unei pensii de urmas a mamei mele, in urma decesului tatalui care a fost 50 ani mecanic locomotiva cfr, procent 100% din drepturile titularului, fiind casatoriti 22 ani, decizie acordata in 1998, in prezent, in urma unei decizii de recalculare a pensiei din sistemul public procentul s-a micsorat la 50% ?Va multumesc
cred ca s-a modificat baza legala de calculare a pensiilor si nu in ultimul rand pentru lipsa de fonduri si dezorganizare a sistemului de pensii si nu numai...;)
Cuantumul pensiei de urmas se stabileste prin aplicarea unui procent asupra punctajului mediu anual realizat de sustinator, aferent pensiei, in functie de numarul urmasilor indreptatiti, astfel:
a. pentru un singur urmas - 50%
b. pentru 2 urmasi - 75%
c. pentru 3 sau mai multi urmasi - 100%
Legea din 200 sse aplica retroactiv? Mama e din 1998 iesita in pensie de urmas in urma unei decizii cu 100% procentul.A fost singura beneficiara a pensiei de urmas in urma mortii tatalui.Va multumesc
Am uitat sa prezizez ca am facut adresa si la Pensii Timis si raspunsul lor in anul 2002 a fost ca procentul este de 100%, iar legea pensiilor e din 2000
Recalculare pensie
Eugen C.
Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma incadrez pentru recalcularea pensiei. Am lucrat ca mecanic de locomotiva CFR si:
- pensionat 08 iunie 2008
- stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas
marcelo2000
In cazul in care in urma decesului unuia din parinti rezulta trei urmasi, sumele cuvenite celor trei se stabilesc in mod egal sau in procente diferite?
ex. ... (vezi toată discuția)