avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... permise CFR pentru pensionari CFR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

permise CFR pentru pensionari CFR

Cum pot sa obtin permisele CFR pentru mine pensionar CFR ( 46 de ani vechime munca in CFR ) si sotia mea daca au trecut mai mult de 3 ani de cand am iesit la pensie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 13 Octombrie 2024
Cand v-ati deschis drepturile la pensie erati angajat C.F.R ?
De ce nu ati depus actele necesare eliberarii acestora din primul an ?
Bună. Între ani 1989 - 1999,2002 - 2010 am lucrat la CFR în functia de mecanic ajutor /mecanic locomotive,Între ani 2012 - 2022 a lucrat ca mecanic de locomotivă la o firma privata, de unde am ieșit la pensie. Dacă, pot beneficia de permis CFR. Am depus dosarul, dar care a fost respins că ieșirea la pensie nu a fost de la CFR. VĂ MULȚUMESC

O.G.112/1999
Art.5
(1) Pensionării şi membrii lor de familie beneficiază de călătorii gratuite pe căile ferate, pe bază de permise individuale, dacă la data pensionării au o vechime în unităţi de cale ferată de cel puţin 25 de ani bărbaţii şi 20 de ani femeile, dacă se pensionează din alte unităţi.

[ link extern ]
Buna ziua.As vrea sa stiu daca am dreptul la permis CFR in conditiile in care am lucrat ,25 ani in cadrul CFR apoi alti cativa ani la alta unitate după care ,in 2016 m am pensionat medical gr.3.Acum îndeplinesc conditiile de pensionare pt. limita de varsta si as vrea să stiu daca ,aveam dreptul la permis cand m am pensionat medical sau acum,la pensia de drept?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
Lilibucan, utilizator
Am dat prevederea legală.Am postat și legea.

Alte discuții în legătură

Pensionar vreau sa stiu daca beneficiez de permise gratuite cfr ciobanuion ciobanuion ma numesc ciobanu ion si am lucrat in perioada 1978 pana in 1997 in cadrul regionalei cfr craiova ca lacatus reparatii vagoane. acum am iesit la pensie la ... (vezi toată discuția)
Permise calatorie cfr dai88sami dai88sami Buna ziua.Ma intereseaza care sunt documentele necesare pentru eliberarea permisului de calatorie CFR in cazul unui fost angajat CFR actualmente pensionar.Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca sunt pensionată medical de gr.3.invaliditate,am ... Lilibucan Lilibucan Buna ziua.Daca sunt pensionată medical de gr.3.invaliditate,am lucrat in cadrul CFR 25 ani,apoi cativa ani in alta unitate dupa care m am pensionat medical,as ... (vezi toată discuția)