avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar vreau sa stiu daca beneficiez de permise ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar vreau sa stiu daca beneficiez de permise gratuite cfr

ma numesc ciobanu ion si am lucrat in perioada 1978 pana in 1997 in cadrul regionalei cfr craiova ca lacatus reparatii vagoane. acum am iesit la pensie la limita de varsta in august 2014 si as vrea sa stiu daca beneficiez de permise gratuite pe cfr si care sunt conditiile. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:52, 5 Februarie 2024
Legea 210/2003

"Art. 5. - (1) Pensionarii şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, în mod gratuit, dacă la data pensionării persoana care se pensionează îndeplineşte una dintre următoarele condiţii:
a) este salariată într-o unitate prevăzută la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are cel puţin o vechime de 10 ani în aceste unităţi sau în cadrul persoanelor juridice din care aceste unităţi au rezultat prin reorganizare; b) este salariată la altă unitate decât cele prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are o vechime de 25 de ani bărbaţii şi 20 de ani femeile în unităţile prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3, precum şi în unităţile desprinse din cadrul fostului Departament al căilor ferate şi fostei Societăţi Naţionale a Căilor Ferate Române, potrivit Hotărârii Guvernului nr.570/1991 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.235/1991 şi reorganizarea activităţii transporturilor feroviare, cu modificări; c) vechimea în muncă se calculează prin cumularea perioadelor în care salariatul a lucrat ca angajat pe durată nedeterminată în unităţile menţionate la lit. a) şi b).

(2) Pensionarii pentru invaliditate de orice grad, cauzată de accidente de muncă sau de evenimente de cale ferată, proveniţi din salariaţii unităţilor prevăzute la art. 1-3, precum şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, în mod gratuit, indiferent de vechimea avută în aceste unităţi.

Buna ziua.Daca sunt pensionata medical dar nu din cauza de accident la locul de munca,as putea beneficia de permis cfr, sau trebuie sa astept pensionarea de limita de varsta?

Carp Mircea a scris:

Legea 210/2003

"Art. 5. - (1) Pensionarii şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, în mod gratuit, dacă la data pensionării persoana care se pensionează îndeplineşte una dintre următoarele condiţii:
a) este salariată într-o unitate prevăzută la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are cel puţin o vechime de 10 ani în aceste unităţi sau în cadrul persoanelor juridice din care aceste unităţi au rezultat prin reorganizare; b) este salariată la altă unitate decât cele prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are o vechime de 25 de ani bărbaţii şi 20 de ani femeile în unităţile prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3, precum şi în unităţile desprinse din cadrul fostului Departament al căilor ferate şi fostei Societăţi Naţionale a Căilor Ferate Române, potrivit Hotărârii Guvernului nr.570/1991 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.235/1991 şi reorganizarea activităţii transporturilor feroviare, cu modificări; c) vechimea în muncă se calculează prin cumularea perioadelor în care salariatul a lucrat ca angajat pe durată nedeterminată în unităţile menţionate la lit. a) şi b).

(2) Pensionarii pentru invaliditate de orice grad, cauzată de accidente de muncă sau de evenimente de cale ferată, proveniţi din salariaţii unităţilor prevăzute la art. 1-3, precum şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, în mod gratuit, indiferent de vechimea avută în aceste unităţi.

D-voastra nu aveti legatura cu permisele C.F.R
Aveti legatura cu cele 6 cupoane cu reducere cu 50% la tranpostul pe CFR.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Carp Mircea, utilizator
Imi cer scuze,n am specificat ca am lucrat in cadrul CFR 25 ani,apoi la alta unitate dupa care m am pensionat medical,dar n am facut cerere pentru permis in urmatorii 3 ani.Voi avea dreptul la permis cand voi iesi la pensia pt limita de varsta?

Carp Mircea a scris:

D-voastra nu aveti legatura cu permisele C.F.R
Aveti legatura cu cele 6 cupoane cu reducere cu 50% la tranpostul pe CFR.
[ link extern ] /

Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Lilibucan, utilizator

Alte discuții în legătură

Permise cfr cica elena cica elena SOTUL MEU A LUCRAT 11 ANI LA CFR APOI A FOST DISPONIBILIZAT SI A LUCRAT LA ALTA UNITATE.MOMENTAN E PENSIONAR PE CAZ DE BOALA.VREAU SA VA INTREB DACA ARE ... (vezi toată discuția)
Permise cfr pentru pensionari cfr ciobanu constantin ciobanu constantin Cum pot sa obtin permisele CFR pentru mine pensionar CFR ( 46 de ani vechime munca in CFR ) si sotia mea daca au trecut mai mult de 3 ani de cand am iesit la ... (vezi toată discuția)
Permise calatorie cfr dai88sami dai88sami Buna ziua.Ma intereseaza care sunt documentele necesare pentru eliberarea permisului de calatorie CFR in cazul unui fost angajat CFR actualmente pensionar.Va ... (vezi toată discuția)