avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de la bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de la bunica

situatie
-bunica Maria decedata in aprilie 2011,bunicul dupa razboi
-urmasi-3 fiice+nepoti
-1 fiica fara copii,necasatorita legal(partenerul in viata),decedata in iunie 2014,care a folosit si a platit impozitele pana in prezent pentru casa si pamant beneficiind de subventii APIA fara a se face succesiune.
-cele 3 fiice+nepoti nu au solicitat succesiunea pana in prezent.
-sunt nepoata Mariei (bunica) si am nevoie sa-mi raspunda cineva avizat la urmatoarele intrebari
1.ce pot face pentru a beneficia de partea care imi revine,in conditiile in care fiicele nu au demarat nimic in acest sens si nu o vor face
2.daca celelalte rude nu sunt interesate ce trebuie sa fac potrivit legii pentru a lua si partea lor.
Mentionez ca acest pamant se afla intr-o zona aproape salbatica foarte greu accesibila fara curent electric,drum,etc.,casa probabil s-a prabusit,-eu as vrea acestea ca pe o amintire a copilariei si a bunicii care m-a crescut acolo.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ELENA BOSTINA , Avocat 16:53, 6 August 2014
Atat timp cat mama dvs este in viata, dvs nu o mosteniti pe bunica sau pe bunicul dvs. Regula este aceea ca rudele de gradul cel mai apropiat cu defunctul, inlatura de la mostenire rudele de grad mai indepartat.

av. Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adevarat sau fals ?principiul proximităţii gradului de rudenie între moştenitorii din aceeaşi clasă soparla62 soparla62 Adevarat ori fals ? doua puncte de vedere privind mostenirea Cote moştenire: Dacă defunctul avea copii în viaţă şi nu era căsătorit la data ... (vezi toată discuția)
Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti ... remontil remontil Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti doar o matusa sora cu mama lui si 5 veri primari.La succesiune cand am vrut sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În urma decesului unchiului meu necăsătorit si ... Ionela_20 Ionela_20 Buna ziua! În urma decesului unchiului meu necăsătorit si fara copii. Ambii părinți decedați și bunicii din partea ambelor părți. Decedatul având 2 ... (vezi toată discuția)