s-a inceput executarea silita pe vechiul cod.noul cod civil este in avantajul creditorului,al meu in acest caz si as putea recupera sumele de bani. ce pot face?daca inchid vechea executare si deschid o alta in noul cod se pierde suma calculata in vechiul dosar?se va calcula in noul dosar suma incepand cu momentul admiterii executarii?este o anumita perioada care va trebui sa treaca intre inchiderea si deschiderea unui nou dosar de executare silita?
debitorul nu are in acest moment bunuri pe numele sau dar are venituri(salarii) ce sunt incasate in contul sotiei.iar in noul cod civil exista un art 780 care spune ca (1) Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente.
eu am incercat validarea poprii tert poprit fiind sotia acestuia dar mi-a fost respinsa pe motiv ca nu rezulta din documentele depuse la dosar ca ea ii datoreaza lui bani.
cereti porprirea la angajator (el este tertul poprit) si nu pe contul sotiei. sotia nu ii datoreaza banii, ci ii detine in numele sotului,prevedera noua in cod de procedura. Faceti cerere la executor.
1 prescriptia dreptului de a cere executarea silita -trei ani de la ultimul act de executare
2. incetarea intervine daca nu mai exista bunuri pentru a fi valorificate- art 371 indice 5 . vechiul cod de procedura civila, apoi puteti cere reluarea executarii
3. nu exista termen .
angajatorul este o companie straina .am inceput o procedura prin ministerul justitiei dar nu mi-a dat prea mari sperante doamna care se ocupa de dosarul meu.
executarea pe vechiul cod poate fi incetata ptr ca nu am ce recupera deoarece debitorul nu detine nimic pe numele sau.de aceea ma gandeam ca in noul cod as avea mai multe sanse sa recuperez banii