avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto in italia
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto in italia

Buna ziua.Anul trecut am avut un accident in italia, eram in vizita la un prieten italian si o masina a intrat in noi din spate.Am facut toate actele necesare ,eu eram pe locul de langa sofer,si am avut 30 zile repaus medical recomandat de spital.Acum am fost in italia pentru a face controalele finale cerute de asigurator,mentionez ca italianul avea asigurare si pentru pasager.Vreau sa intreb daca are vreo legatura ca sunt cetatean roman fara rezidenta in italia,voi intampina vreo piedica la ridicarea banilor pentru ca am fost anuntat sa ma prezint in italia pentru semnarea cecului,in prezent eu locuind in romania.astept raspuns ,Va multumesc
Este dreptul dumneavoastra si nu are relevanta faptul ca nu sunteti cetatean italian,cata vreme ati facut toate demersurile necesare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
Nu uitati ca sunteti european...si aveti drepturi ca si orice european. Asa ca nu trebuie sa va faceti probleme, veti primi acei bani...
Tipul de asigurare,prevede expres acest lucru?!
Daca, da,atunci sunteti indreptatit sa fiti despagubit de societatea de asigurari.
Nu este conditionata despagubirea de cerinta cetateniei sau nationalitati.:)
Da.Am vorbit cu amicul meu italian si asigurarea lui este valabila si pentru pasagerul din dreapta.Ce ma interesa era daca se conditioneaza despagubirea de necesitatea de a fi rezident in tara respectiva.Va multumesc pentru raspunsuri
.
Buna ziua,

Pentru fi despagubit nu trebuie sa fiti rezident in Italia dar atunci cand se face calculul dezdaunarii se tine cont de acest lucru si asta o spun din proprie experienta.

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Despagubire deces pe rca raluk_00 raluk_00 Buna ziua! Incerc sa va descriu cazul meu pe scurt , cu rugamintea de a ma ajuta cu niste sfaturi. Tatal meu a decedat anul trecut intr-un accident rutier in ... (vezi toată discuția)
Despagubire polita asigurare straina tea_dea tea_dea Buna ziua Tatal meu a fost impkicat ieri intr-un accident rutier. Vinovatul este un avocat italian care a incercat initial sa cada la intelegere cu soferul ... (vezi toată discuția)