avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura cazare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura cazare

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:

Un salariat al firmei a fost plecat in interes de serviciu in strainatate. (cu el a fost si sotia lui). Problema este ca la decont, pe factura de cazare pe care a adus-o apare atat el cat si sotia lui ( sotia nefigurand la noi in firma). Cum pot inregistra aceasta factura? Am nevoie de un raspuns urgent var rog.
Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ANDRU55 , utilizator 18:46, 27 August 2014
Nu cred ca puteti. Normal ar fi fost ca factura sa fie emisa pe firma si sa nu apara persoane fizice, poate doar domnul, la delegat.
Factura este pe firma. Doar ca apar cazati si colegul meu su sotia. Prcatic sotia nu are treaba nu firma noastra.
Nu aveti decat sa o inregistrati in contabilitate. Si daca aveti noroc, nu o vor da jos inspectorii fiscali, la control. Domnul, angajatul firmei dvs., ar fi trebuit sa spuna in momentul in care s-a emis factura sa nu-i treaca si sotia in factura... Este important si daca taxarea s-a facut la numarul de persoane cazate....Sotia domnului nu ar fi avut ce sa caute pe factura firmei dvs.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Multumesc frumos pentru raspuns.
Sugestie departajati cumva cheltuiala cu sotia si contati-o pe cheltuiala nedeductibila(un analitic distinct).La calculul impozitului pe venit veti mari baza de impozitare cu respectiva suma.Nu veti avea probleme la un control.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu inregistrarea contabila in urmatorul caz?: Am o factura de reparatie masina, emisa pe firma, dar masina nu este ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la o sc denisa2011 denisa2011 Buna ziua, Am luat contabilitatea unei sc acum in februarie, problema este ca angajatorul imi aduce absolut toate facturile personale ... (vezi toată discuția)
Delegatie extracomunitara lv01011970 lv01011970 Societatea a trimis un salariat in deplasare(albania) unde a inchiriat un apartament. Proprietarul apartamentului nu vrea sa faca un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)