avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma de licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma de licenta

Eletrician angajat de 9 ani intr-o firma de stat (bugetar). Fiind proaspat absolvent de facultate, a depus la serviciul personal diploma de licenta. Mentionez faptul ca in firma respectiva exista un angajat " Asistent medical cu studii superioare ".
In acest caz, electricianul poate fii incadrat cu studii superioare ? I se specifica in CIM faptul ca este absolvent de studii superioare ? Este obligat angajatorul sa ii plateasca un salar mai mare avand in vedere ca angajatul are studii superioare ? Care sunt obligatiile angajatorului in momentul in care intra in posesia unei diplome de studii superioare apartinand unui angajat al sau ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 17:39, 8 August 2014
nu are nici o obligatie decat daca este prevazuta in CCM la nivel de unitate sau in regulamentul intern, nu mai sunt in vigoare clasele de salarizare dupa studii.
Si totusi in firma exista un " Asistent medical cu studii superioare ", platit ca atare.
Este posibil ca respectivul asistent sa fi absolvit cursuri universitare de scurta durata.
Pentru a fi asistent medical trebuie sa ai liceul de profil . Pentru a fi electrician, de asemenea,
trebuie sa ai liceul.
Sa spunem ca asistentul medical, asa cum spuneti dvs., a absolvit cursuri universitare de scurta durata si angajatorul il plateste ca angajat cu studii superioare.
Electricianul,la randul lui, a absolvit si el o facultate si nu este platit ca angajat cu studii superioare.
Acest fapt nu este discriminare ?
Pentru a fi asistent medical trebuie sa ai scoala postliceala sanitara. Sau, mai nou, studii universitare de 3 ani. Nu cred ca asistentul medical are doar liceul.

Alte discuții în legătură

Colegii / facultati magdalena_dn magdalena_dn Buna ziua, Intrebare : Care este diferenta intre absolventii de colegii universitare si absolventii facultatilor ? Si daca se poate baza legala. In legea ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii ssd cu bologna 1 sosobi sosobi buna ziua.va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: -in prezent sunt angajat intr-o institutie bugetara pe un post de sef serviciu(perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Studii superioare gadmarin gadmarin Am urmat cursurile UPB in perioada 1984 - 1988, am obtinut diploma subinginer. Am depus un dosar de participare la un examen pentru ocuparea unui ... (vezi toată discuția)