avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Ma numesc Madalina si as dari sa stiu daca pot beneficia de concediu crestere copil in conditiile in care la 31 aug m-i se incheie contractul de munca, specificand faptul ca voi naste pe 11 aug, iar pe perioada de 22 zile din septembrie voi fi platita de CAS, pentru completarea celor 42 obligatorii de dupa nastere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:27, 8 August 2014
1. Indiferent de ce se intampla dupa data nasterii veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii (septembrie 2013 - august 2014) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Fiind vorba de un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata acesta inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.

3. - Deoarece la data incetarii CIM sunteti deja in concediu de maternitate veti duce certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.
- Dupa aceea veti depune actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.

4. - Imediat dupa incetarea CIM va puteti inregistra la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de lauzie) daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de lauzie si apoi de concediu crestere copil (CCC).
-Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

5. Dupa ce se termina CCC reveniti la Agentia de Somaj si veti primi indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)