avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Calitate procesuala si temei de drept
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Calitate procesuala si temei de drept

Buna seara,
va rog ajutati-ma!!! S-a deschis procedura insolventei impotriva unei societati in care debitoarea mea are calitatea de asociat. imi puteti da va rog temeiul legal pentru a ma putea inscrie la masa credala?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:57, 17 August 2014
Nu va puteti inscrie la masa credala decat daca aveti de recuperat sume de la societatea insolventa (nu de la asociatii ei).
Buna seara .
Asa este .
Daca creanta nu este asupra firmei,nu va puteti inscrie la masa credala a firmei.
In acest caz puteti recupera suma de la asociat, doar pe cale civila.
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa.somatie de plata pe rol Cristianna Cristianna Buna ziua! Fiind deschisa procedura insolventei fata de o societate, mai poate continua, fata de aceeasi societate, pe rolul unei alte instante, un proces ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Executarea tertului poprit stelian67 stelian67 Am obtinut in instanta pe bza unui titlu executoriu impotriva unei societati (o voi numiA) o validare a popririi in mina tertului ,o alta societate (pe care o ... (vezi toată discuția)