avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu alcoolemie si victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu alcoolemie si victima

Acum 3 luni de zile am avut accident cu victima conducand sub influenta bauturilor alcoolice masurand 0.21 la testarea cu aparatul etilotest si 0.50 in singe la prima proba respectiva 0.30 la a doua proba . Victima se afla pe carosabil la efectuarea curbei catre stanga am acrosat-o cu roata stanga spate a masinii pe laba piciorului , am transportat-o personal la spital imediat pentru acordare ingrijiri . In urma radiografiei a rezultat o contuzie la nivelul degetelor de la picioare . Politia mi-a retinut permisul ulterior intocmindu-mi dosar penal pentru cercetare . Dosarul a fost trimis la Parchet dupa ~ 1 luna , iar in momentul de fata se afla la sediul Politiei din Udriste . Dupa implinirea celor 90 de zile am facut o cerere catre Procuror pentru drept de circulatie pana la solutionarea cazului urmand ca dupa 3 zile sa merg la Udriste pentru a afla raspunsul , raspunsul a fost " Analizand cererea formulata de inculpat cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art.196cp si 336 cp prin care solicita prelungirea dreptului de circulatie , intrucat la 06.05.2014 a condus un autovehicul pe drumurile publice in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice avand in vedere ca a fost emisa dovada fara drept de circulatie , in baza art 11 alin. 6 din OUG 195/2002 astfel cum a fost modificat prin OUG nr 146/2008 , respinge cererea de prelungire .
Intrebarea mea este de ce sunt incadrat la art. 196 cp si 336 cp alcoolemia fiind sub 0.80 in sange neinsemnand infractiune ?

Alte discuții în legătură

La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar ... Petrisorfly Petrisorfly La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar și fara accident și victime (vezi toată discuția)
Nelamurire art 196 al 1 c.p. Motan29 Motan29 Buna seara. Vroiam sa intreb in legatura cu acest articol daca de exemplu un conducator auto aflat sub infl alcoolului respectiv 0.7 mg alcool in sange loveste ... (vezi toată discuția)
Intrebare consecinte accident, utilitate mediere PetreaMircea PetreaMircea Buna ziua , as avea o nedumerire si va rog sa ma ajutati. Am condus un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si-am produs un accident cu victima , ... (vezi toată discuția)