avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi dupa pensionare partial anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi dupa pensionare partial anticipata

am varsta de 60 de ani ies la pensie partial anticipat in data de 23.09.2014 cu stagiu de cotizare complet si as vrea sa stiu daca mai am dreptul sa lucrez la stat in continuare dupa data pensionarii! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 10 August 2014
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

2. Dvs., ca beneficiar al pensiei anticipate partiale, nu faceti parte din categoriile de pensionari enumerate mai sus, adica nu puteti cumula pensia anticipata partiala cu un salariu.

3. - Dar veti putea cumula pensia anticipata partiala cu venituri provenite din activitati independente.

- Pentru lamuriri cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala magda_bb magda_bb Buna ziua ! Beneficiez de pensie anticipata partial, intrebarea mea: exista vre-o posibilitate de-a obtine ale venituri (CIM, contract conventie, activitate ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata parțial, cumulată cu alte venituri camilauris camilauris In ce conditii se poate cumula pensia anticipata partial cu veniturile realizate dintr-ul loc de munca? Daca ma pensionez anticipat partial as putea sa si ... (vezi toată discuția)
Pensionat anticipat partial versus af hagi hagi Un pensionat anticipat partial poate infiinta o asociatie familiala cu obiect de activitate administrare sau contabilitate condominii, sau se considera ... (vezi toată discuția)