avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadrul legal de desfasurare a unui stagiu de practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadrul legal de desfasurare a unui stagiu de practica

Buna ziua!

Mi-ati putea spune, va rog, care sunt conditiile pentru desfasurarea corespunzatoare a unui stagiu de practica, respectand legea?

Eu am efectuat un stagiu de practica pe o perioada de o luna, existand o conventie cadru intre universitatea mea si firma care m-a primit; pana aici, nimic in neregula.
M-am inscris intr-un program aflat la prima editie prin care pot sa-mi efectuez practica la o firma, primind ca instructiuni, dupa acceptarea in program, sa aduc conventia de la facultate, lucru de care nu stiam initial. Avand in vedere ca eu deja imi efectuasem stagiul si nu cred ca facultatea e de acord sa fie implicata in 2 astfel de stagii, am contactat organizatorii si au zis ca e in regula, sa nu mai aduc conventia, ca firma respectiva imi va elibera o adeverinta prin care se mentioneaza faptul ca am desfasurat la ei un stagiu de 2 saptamani si astfel acesta e recunoscut.

Cu toate acestea, imi e teama sa nu fie probleme. Mi-ati putea spune daca se poate incheia o conventie cadru doar intre mine, ca practicant, si o firma? Doar eliberarea unei adeverinte asigura cadrul legal? De ce anume ar trebui sa ma asigur ca exista astfel incat sa stiu ca e respectata legea?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Tallulah , utilizator 22:50, 11 August 2014
De-asta intreb ce este de facut. Cum ar veni, eu mi-am efectuat deja stagiul de practica specific (intr-o anumita perioada clara, de o anumita durata) in care era implicata universitatea, care are legatura cu obinerea numarului aferent de credite.

Acum, eu vreau sa mai efectuez un stagiu de practica de 2 saptamani (in acest caz, daca nu l-as fi efectuat pe celalalt, universitatea nu mi l-ar fi recunoscut pe acesta pentru a-mi acorda creditele) si vreau sa stiu daca acesta din urma poate fi efectuat fara implicarea universitatii sau daca trebuie sa discut cu un reprezentant al universitatii ca sa imi faca mie o conventie speciala, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Nu poate fi efectuat fara implicarea universitatii .Legea prevede expres (art.4 alin.1) ca, practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

Asadar, daca nu exista un astfel de contract incheiat intre universtate si societatea in cauza, nu puteti efectua practica la acea societate.
Multumesc frumos pentru clarificare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de practica studenti ORIONIMPEX ORIONIMPEX Ma intereseaza ce documente trebuie sa am la firma in cazul in care am un student aflat in perioada de practica ,are adeverinta de la facultate in acest ... (vezi toată discuția)
Practica elevi andronicloredana andronicloredana Buna, In ce conditii se pot lua elevi practicanti , pentru a efectua practica intr-un domeniu de productie? (vezi toată discuția)
Practica studenti rak0770 rak0770 Buna ziua! Imi puteti spune daca putem primi studenti in practica (fara contract) si apoi sa le eliberam o adeverinta? Este legal? (vezi toată discuția)