avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor

Buna ziua! Am varsta de 20 de ani si am o iubita de 15 ani si 2 luni. Acum 3 zile am avut si raport sexual consimtit de catre ea. parintii ei ma ameninta cu coruperea de minori si act sexual cu un minor si o ameninta ca la politie va spune ce vor ei. Ce mi se poate intampla? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:56, 11 August 2014
Art. 220

Actul sexual cu un minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.



(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.



Astfel, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, riscati sa fiti condamnat la o pedeapsa intre 2 si 7 ani.
nu am constrans-o cu nimic si nu am abuzat de increderea ei, a consimtit actul sexual fara a se pune problema de casatorie sau orice altceva. Parintii dupa ce au aflat ma constrang sa ma casatoresc cu ea.
Conditia abuzului/influentei exercitate asupra minorei poate fi demonstrata prin prisma naivitatii, cat si a varstei fragede.
din cate am citit noul cod penal spune ca daca minora a implinit deja 15 ani e libera sa decida cand isi incepe viata sexuala. Atunci sa fie pedepsiti si parintii care o influenteaza sa spuna ce vor ei doar ptr a ma baga la puscarie.
Articolul care face refererire la influenta/abuzul este facut a se aplica celor care au o pozitie de influenta asupra minorei - aceasta trebuie deovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)
Intrebare varsta minorului si viata sexuala Petre tompas Petre tompas Buna ziua. Ati putea sa ma lamuriti si pe mine ,daca o fata are 14 ani abia impliniti ,poate sa consimta un act sexual cu un baiat minor de 16 ani fara acesta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi iau prietena minora acasa la mine Gabrielbarna97 Gabrielbarna97 Buna ziua,am 19 ani si prietena mea face 15 ani luna aceasta daca vine la mine fara acordul parintilor ce imi poate face politia in privinta aceasta? (vezi toată discuția)