avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare bani pe factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare bani pe factura

BUNA ZIUA, am si eu urmatoarea speta: sunt 3 societati, A, B si C, si vreau sa stiu prin ce modalitate firma A poate sa incaseze banii de la C daca emite factura catre B, daca se poate face un contract intre cele 3 parti prin care se convine lucrul acesta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BOTTYCELLY , utilizator 11:39, 12 August 2014
Numai in situatia in care firma C are de achitat catre firma B si se face compensare intre cele tre.
si pentru aceasta compensare, puteti sa-mi spuneti va rog care este procedura?
multumesc
Procedura de compensare o gasiti in HG nr. 685/1999
Compensarea datoriilor intre agentii economici cu sediul in Romania se face prin ordin de compensare.
In cazul restantelor care depasesc 10.000 de lei si sunt mai vechi de 30 de zile, compensarea se va realiza, conform Regulamentului citat, doar pe baza unor formulare tipizate si numai prin intermediul Serviciului de Compensare din cadrul Institutului de Management si Informatica (structura a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri).
In ceea ce priveste facturile mai noi de 30 de zile si cu o valoare mai mica de 10.000 de lei, procedura este mai simpla si mai putin birocratica. Astfel, contribuabilii pot realiza compensarea in mod direct, fara a fi obligati sa intre in sistemul de compensare stabilit de Regulament. Totusi, si in acest caz, compensarea trebuie realizata numai pe baza formularelor tipizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare dena71 dena71 De la firma X am cumparat marfa, la randul meu eu i-am vandut niste mijloace fixe. Am posibilitatea de a efectua compensatie? (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)