in perioadele: 03.10.1986-10.05.1988 si 06.01.1989-03.07.1989 am fost detasat de la Trustul Bolintin la Rompetrol-Geomin si trimis sa lucrez pe santierul de constructii-montaj din Turkmenistan(fosta URSS).Pentru perioadele respective am adeverinta de gr. a II-a de munca eliberata de Rompetrol. Intrebarea mea este: pe perioada respectiva, pot beneficia de prevederile decr.112/1965,privind sporul de clima de 6 luni/an ? Este prinsa si regiunea Turkmenia (zona Sovietabad , mai jos de Ashabad-aproape de granita cu Afganistanul - cam pe paralela cu Siria) in rindul tarilor cu clima greu de suportat?
Fosta URSS nu face parte din Lista ţărilor cu climă greu de suportat elaborata de catre Ministerul Afacerilor Externe, în baza art. 3 din Decretul nr. 112/1965.
Multumesc pentru raspuns.O persoana care lucreaza la Servicul Resurse Umane dintr-o SA ,mi-a sugerat sa verific,daca in contractul de detasare de la acea vreme (cu Rompetrol-Geomin)nu ar putea fi ceva clauze in legatura cu problema in discutie. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa incerc?Am vreo sansa?
Oricum, multumesc inca o data pentru raspunsul dat.