avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decretul nr. 112 din 22 martie 1965 privind acordarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decretul nr. 112 din 22 martie 1965 privind acordarea unor drepturi angajaþilor trimiºi sã lucreze în þãri cu climã greu de suportat

In perioada 1990- 1997 am lucrat ca specialist detasat la o societate de consultanta care mi-a asigurat un loc de munca in strainatate. La incheierea contractului am primit de la societatea de consultanta o adeverinta vizata de Camera de munca Bucuresti care atesta printre altele ca mi se adauga la vechime cate 6 luni pentru fiecare an lucrat, conform D112/1965, art.1, lit.c. Prezentand dosarul de pensionare anticipata, mi s-a spus ca acea adeverinta nu mai este valabila (intrucat orasul in care am activat nu se mai afla pe lista celor pentru care se acorda vechime suplimentara ci numai orasul-capitala unde se afla misiunea diplomatica) si deci pierd aproape 3 ani de vechime. Este posibil?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: silvia_m , utilizator 23:48, 26 Ianuarie 2011
Din contra, au fost adaugate orase si regiuni pe lista tarilor cu clima greu de suportat, elaborata de Ministerul Afacerilor Externe in baza art. 3 din Decretul nr. 112/1965.

Potrivit documentului elaborat de MAE, numai anumite localitati / zone dintr-o tara si numai anumite perioade dintr-un an sunt considerate ca fiind lucrate in zona cu clima greu de suportat.

Daca reveniti cu perioada lucrata, orasul si tara, va spun perioada si localitatea, respectiv zona considerate lucrate in clima cu greu de suportat.

Sper sa nu aiba dreptate cei de la pensii, o sa verific documentul emis de MAE.
Va multumesc,

Am lucrat in Maroc, in Casablanca, in perioada 1990 - 1997, in invatamantul tehnic.
Va multumesc inca o data pentru informatii
Imi pare rau, Casablanca nu se regaseste in documentul elaborat de MAE si nici in completarile ulterioare. Numai perioada lucrata in orasul Rabat este considerata perioada lucrata in zona cu clima greu de suportat.
Va multumesc.
Casablanca este la o distanta de 90 Km de Rabat si are aceleasi caracteristici climatice. Mi se pare nedrept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada neluata in calcul la pensie Borza Borza Cristos a inviat! 1.In urma unei contestatii la decizia de pensionare prin care s-a contestat faptul ca nu a fost luata in calcul o perioada de 8 luni in ... (vezi toată discuția)
Aplicarea la calculul pensiei a sporului de 50% pentru lucrul in tari cu clima greu de suportat sevcencovladimir sevcencovladimir am lucrat in Syria,localitatea RAKKA,in intervalul 15 februarie 1979-1 martie 1981 in santierul de irigatii 27000ha trimis de Arcif. Cu toate ca am depus la ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Olimpica Olimpica Calcul pensie Buna ziua. Ma adresez d-voastra in speranta unei informatii pertinente. Pe scurt: In perioada 1994-1997 am fost detasata ca formator in Maroc. ... (vezi toată discuția)