avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alimentare apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alimentare apa

Buna seara
In 2011 am cumparat un teren la marginea orasului.stiam ca nu are alimentare cu Apa dar ca doi vecini au adus o teava si daca doream ne puteam intepa din teava lor si trebuia sa ii despagubim.asta am si facut in 2012 oamenii ne-au cerut 8000 lei pentru a ne permite sa ne intepam in teava lor.cei doi vecini au pus banii impreuna dar unul mai smecher a facut tot dosarul pentru a aduce teava in cartier pe numele lui, legal vorbind ceilalti nu au nici o treaba.
Cu cel care are actele pe numele lui am gacut o declaratie la notar prin care acsta are acordul tacit al sotiei sale sa ne permita racordarea la teava de apa, plus am facut un act de mana prin care acesta declara ca a primit suma de 8000 lei care reprezinta 1/3 din valoarea totala a lucrarii, dar banii s-au impartit in doua cu celalat vecin care din pacate legal nu are nici un drept. Precizez ca racordarea cu apa mi-am facut-o din fata portii proprietarului cu acte in regula iar conform puz legatura la apa s-ar afla pe proprietatea lui( puz ne-am obligat sa cedam 2m in fata portii pe toata lunginea parcelei pt trotuat). O mica descriere a situatiei
Acum 2 zile ne-am altercat un pic din cauza sotie proprietarului cu acte in regula care cand ia la masea tipa ca in padure ne jigneaste ca vai de la ei aveam apa, desi i-am despagubit, bla bla
Mai nou de ieri si el ne ameninta ca ne taie apa, ca aduce buldezer si sapa si ne taie racordul la apa, ca ne da aia 4000 lei(partea lui) inapoi si ne lasa fara apa, ca anuleaza declaratia notariala, etc etc
Intrebarea mea poate face asa ceva?
Nu mi se pare ok ce suntem la piata ia rosia da nu o mai lua...iti dau apa da stay ca ti-o tai cand mi se nazare mie!?
Multumesc anticipat celor ca ma pot ajuta
Cel mai recent răspuns: KalymaPro , utilizator 08:10, 12 August 2014
Sunt doar vorbe, nu poate sa va taie apa( legal, ca practic se poate orice). Plus ca acea conducta ca si cea de gaz,curentul intra intra in administrarea si proprietatea societati respective. Asta daca este vorba despre teava de apa potabila municipala. Conform drepturilor omului si constitutiei Romaniei aveti dreptul la o viata decenta, aia insemnand ca sa aveti si apa potabila in casa daca v-ati permis sa o trageti. Plus ca ii trebuie o gramada de avize/autorizatii ptr a fac e acea sapatura.
Teava municipala este undeva in strada principala la circa 500 m iar cei doi vecini au pus bani si au adus o teava de 2 toli pana aici in zona unde sunt casele.eu am contract de furnizare a apei potabile cu societatea care furnizeaza apa, problemuta este ca pe o portiune de 24 m teava este in fata proprietatii lui pe cei 2 metri care ia cedat, iarnlagatura mea este in coltul proprietatii lui..deci ar cam fi pe portiunea aia de 2 metri cedati, poate anula Sau intoarce cu, vrea el declaratia de la notar?!.. Plus ca aici unde lucuim este domeniu privat si strada pe care circulam este a fostului proprietar care a parcelat locurile dar avem drept se servitute...eu ma pot racorda oricand din alta parte pt ca din cei aprocximativ 500 m de teava doar 24 sunt pe proprietatea lui..dar nu mi se pare oky sa dau o caruta de bani sa am act notarial
Ial prin care imi da aordul sa am act sub semnatura privata sa l-am despagubit ( sa impatit costul lucrarii in 3, bine nu am vazut nici o factura sau chianta, dar in fine) si el sa taie apa cand vrea el....poate anula declaratia de la notar unilateral...!?
portiunea aceea de 2 m este a statului, asa cum ati spsu mai sus ca va fost cerut SA CEDATI 2 ptr strada. deci este pe strada, chiar daca nu este facuta, ea este prevazuta intr-un p.u.z. Acel act la notar nu se paote anula, ptr. ca asa vrea el, ptr ca d-voastra v-ati cumparat dreptul la acea alimentare cu apa prin plata celor 8000 lei.
Nu ati fost trimis de cei de la apa la acest domn ca sa discutati cu el pretul ptr ca el a fost primul care a bagat apa in zona?
Iar acea sapatura pe cei 2 m terbuie facuta cu aprobare, nu o poate face el dupa bunul plac, si nici interventia la teava nu o paote face el, ci doar cei de la apa.
Daca incearca ceva anuntati autoritatiile.
Da este adevarat ca cei de la apa m-am trimis sa discut cu el si mi-au cerut sa vina la apa sa isi dea acordul, ah ce inspirata am fost ca am fost la notar.
Asta cu sapatura sunt un pic nedumerita, lucrarea aia in zona am facut-o noi pt ce cei de la apa au zis ca este proprietate privata si nu ma pate obliga nimeni sa fca lucrarea cu ei, si ca sa ies mai iesftin am chemat un escavaor si socrul meu a facut legatura la tevi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati contractate de un vecin kalyma kalyma buna ziua anul trecut am cumparat un teren. pacela pe care am cumparat-o eu face parte dintr-un ha care a afost teren agricol, apoi a fost bagat in ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie??? kalyma kalyma Buna seara, am si eu un teren iar in momentul in care l-am cumparat nu avea utilitati iar in preajma doar un vecin are apa, acesta si-a adus conducta de ... (vezi toată discuția)
Racordarea la o teava de gaz olivianus olivianus Buna ziua, vreau sa va expun situatia mea. acum 10 ani am vrut sa-mi trag gaz intr-un imobil situat intr-o curte comuna, formata din 3 apartamente ... (vezi toată discuția)