avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Carte verde expirata,dar asigurare pe Romania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Carte verde expirata,dar asigurare pe Romania

Am fost oprit de politie in data de 16-05-09 conducand un autoturism cu numere de Italia,a carui carte verde era expirata,dar avea RCA valabil pana in 20-07-09 facut in Romania,la BT Asigurari.Agenti de politie mi-au zis ca este infractiune si ca am sa ma aleg cu dosar penal,dar ramane de vazut pana la sfarsitul anchetei ,ramanand sa verifice daca este posibil sa am asigurare in Romania si cartea verde expirata.(Autoturismul nu era al meu ci inprumutat de la un prieten). Va rog sa imi spuneti ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:08, 28 Mai 2009
Cum a fost posibil sa incheiati RCA in Romania,pentru masina inmatriculata in Italia?
Din cate cunosc,acest lucru nu este posibil.Exista cadru legal dar niciun asigurator nu a intreprins demersuri in acest scop.
Daca,eventual,prietenul dumneavoastra urmeaza sa inmatriculeze autoturismul in Romania si a efectuat demersurile necesare,este alta situatie.
In acest caz,se scrie o declaratie pentru asigurator,acesta emite polita RCA,urmand ca ulterior acesta sa primeasca si Cartea verde.
Da prietenul meu a zis ca a completat o declaratie ca se angajeaza sa inscrie masina dupa ce expira RCA-ul,dar politistul a zis ca el nu a mai vazut RCA pe 6 luni in aceasi situatie,ci pe 1 luna maxim 3.Deci ar fi legal daca a facut declaratia nu?
Politistul nu stie ca se poate.
Mergeti la asigurator,acesta poate lamuri situatia.Adica pe acesta il va crede politistul.
Este o neintelegere,nicidecum o incalcare a legii.:)

Putin nu inteleg,cum adica sa inscrie masina dupa ce expira RCA?
Prin acea declaratie asta spune:ca inmatricularea este in curs(nu am acum un exemplar acasa,sa ma uit).
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
Nu stiu exact ce a scris,am sa il intreb (monentan are telefonul inchis).Politistul a oprit asigurarea si cartea verde si a zis ca urmeaza sa faca verificari sa vada daca este posibil.Dar vroiam sa stiu daca este posibil sa fi gresit politistul.
NeDY a scris:

Da prietenul meu a zis ca a completat o declaratie ca se angajeaza sa inscrie masina dupa ce expira RCA-ul,dar politistul a zis ca el nu a mai vazut RCA pe 6 luni in aceasi situatie,ci pe 1 luna maxim 3.Deci ar fi legal daca a facut declaratia nu?

Probabil ati vrut sa spuneti Cartea Verde.In acest caz, daca a initiat formalitatile de inscriere temporara, beneficiaza de :
Ord.CSA Art. 19. - Asigurarea obligatorie RCA se incheie pe perioada determinata:
,.....
c) pe perioada inmatricularii/inregistrarii temporare, dar nu mai mult de 12 luni.
Intrebarea este daca poiate dovedi acest demers.Si conditia de a avea domiciliul in strainatate si resedinta in Romania.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa carte verde - corecta ? theslick13 theslick13 In uniunea europeana mai e valabila cartea verde ? Am o masina inmatriculata pe Italia la care la un control imi lipsea carte verde ? AM luat amenda conform ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)
Autoturism strain cu asigurare romaneasca? manole silviu manole silviu Este valabila o asigurare facuta in Romania pentru un autoturism inmatriculat in Austria? (vezi toată discuția)