avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie maternitate

Buna ziua, as vrea sa va intreb legat de calculul indemnizatiei pentru crestere copil, dupa cele 126 zile; eu sunt angajat pe nedeterminat (UMF Carol Davila), de 9 ani, si doctorand cu frecventa la buget, cu bursa (din octombrie 2012). Am nascut pe 1 aprilie a.c., de pe 5 august am intrat in indemnizatie.Pentru calculul acesteia se considera si bursa? Trebuie intrerupta in vederea primirii acestei indemnizatii, sau se pot lua ambele? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:41, 13 August 2014
1. - Bursa doctorala este asimilata veniturilor din salarii, deci va fi luata in calculul indemnizatiei pentru concediu cresŸtere copil (CCC).
- Bursa doctoralaƒ nu va putea fi incasataƒ in timpul concediului pentru cresŸterea copilului.
2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Situaţia persoanei care în cele douăsprezece luni de eligibilitate a avut calitatea de doctorand şi pe această perioadă a beneficiat doar de bursa doctorală. Ce venituri sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi cum se calculează aceasta?

Solutie:
Având în vedere prevederile art. 2 alin. (5) lit. n) din OUG nr. 111/2010, precum şi ale art. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat, cu modificările ulterioare, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă care beneficiază de bursa doctorală pe toată durata activităţii beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului. În acest context, venitul pe care îl obţine din această bursă este asimilat veniturilor din salarii conform definiţiei din art. 55 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi este luat în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Potrivit prevederilor art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele douăsprezece luni anterioare naşterii copilului, în acest caz din bursa doctorală, împărţită la 12. Cuantumul indemnizaţiei se calculează prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul.
~ Conținut șters la cerere ~
Slavinia a scris:
Bursa nu este un venit impozabil, prin urmare puteți beneficia de ambele.

1. Ce bine ar fi sa argumentati legal ceea ce spuneti!

2. Atata timp cat bursa este luata in calcul pentru indemnizatia pentru CCC ea nu se mai poate cumula cu indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil si alte venituri Irina_gabriela Irina_gabriela Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil si am obținut o bursa de studiu (studii postdoctorale). Finanțarea este din fonduri europene, nefiind ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Bursele si premiile - venituri care se iau in considerare pentru calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului? timcyke timcyke Buna ziua! As dori sa ma lamuresc daca pentru calculul indemnizatiei de crestere a copilului se iau in considerare urmatoarele tipuri de venituri: - bursa ... (vezi toată discuția)