avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie contestat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie contestat?

Buna ziua, am si eu o intrebare.
Bunica mea mi a facut un act de donatie pe un teren.
Actul s a facut la notar fara nici o clauza.
Acum problema este ca bunica locuieste cu parintii mei si au avut unele discutii si ma tem ca din aceasta cauza a amenintat ca va strica actul pe care mi l a facut?
Este posibil?
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 22:06, 26 Mai 2009
exista unele motive pentru care odonatie poate fi revocata. Unul dintre aceste motive este ingratitudinea. Deci, in cazul in care stiti ca dupa ce v-ati vazul c u casa, comportamentul dvs. s-a modificat..(se intampla de multe ori). incercati sa va revizuiti atitudinea fata de bunica si sa ii recastigati increderea.:)
Donatiile pot fi revocate:
a. pentru neindeplinirea sarcinii.
b. pentru ingratitudine;
c. pentru nastere de copil

a. Sarcini ai zis ca nu ai.
c. Bunica nu este insarcinata :D

Ramane doar cazul b. pentru ingratitudine

Cazurile de revocare a donaţiilor pentru ingratitudine prezentate de art. 831 C.Civ., sunt:
a. dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului
b. dacă donatarul s-a făcut culpabil faţă de donator de delicte, cruzimi sau injurii grave
c. dacă donatarul refuză fără temei de a da alimente donatorului
roxanada a scris:

Buna ziua, am si eu o intrebare.
Bunica mea mi a facut un act de donatie pe un teren.
Actul s a facut la notar fara nici o clauza.
Acum problema este ca bunica locuieste cu parintii mei si au avut unele discutii si ma tem ca din aceasta cauza a amenintat ca va strica actul pe care mi l a facut?
Este posibil?

Stie oricine ca actele de donatie pot fi atacate in instanta atat in timpul vietii donatorului, cat si dupa decesul acestuia. In ultimul timp se evita actele de donatii, tocmai pentru acest lucru. Se prefera actul de vanzare cumparare chiar daca este mai costisitor transferul de proprietate.
Succes!
pai eu nu sunt de vina pentru discutii si acestea sunt minore, insa ea le a dat si celorlati nepoti verisarele mele au considerat ca e corect sa imi dea si mie.
Problema e ca eu incep sa construiesc acolo
Mi am luat deja avizele
pai eu nu sunt de vina pentru discutii si acestea sunt minore, insa ea le a dat si celorlati nepoti verisoarele mele au considerat ca e corect sa imi dea si mie.
Problema e ca eu incep sa construiesc acolo
Mi am luat deja avizele
Si inca ceva daca se poate, in cat timp se face recurs dupa solutionarea unui caz?

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca o donatie? olgastratulat5@gmail.com olgastratulat5@gmail.com Am donat o casa fratelui meu si soției lui fara nici un ban care au 2 copii.Fara nici o clauză.Cum pot ataca donația.? (vezi toată discuția)
Revocare donatie catre minor gheocont gheocont Am nevoie de un sfat.Bunici parentali au donat o casa unui nepot minor cu tutori ambii parinti fara alte beneficii.S-a demolat vechea casa si cu banii ... (vezi toată discuția)
Donatie blueeyes56 blueeyes56 buna ziua, am donat o casa ficei mele si sotului ei, fara nici o clauza, acum ei sunt in divort din cauza sotului ei(infidelitate), va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)