avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

buna ziua, am donat o casa ficei mele si sotului ei, fara nici o clauza, acum ei sunt in divort din cauza sotului ei(infidelitate), va rog sa-mi raspundeti daca are si el drept din casa, sau daca o poate obliga sa vanda/imparta casa , tinand cont ca au 2 copii gemeni de 8,8 ani, sau daca se poare anula donatia, multumesc..
Fiind bun comun al celor 2 soţi cărora le-aţi donat , casa urmează a fi supusă partajului în caz de divorţ.
Dacă nu există sarcini ale donaţiei ,care să nu fi fost respectate de donatari, nu puteţi revoca donaţia, singurul motiv pentru care aţi putea reuşi o revocare ar fi ingratitudinea donatarilor faţă de dvs. , ceea ce presupune că : donatarul a atentat la viaţa donatorului, donatarul se face vinovat de delicte, cruzimi sau injurii grave, donatarul refuză să îi dea alimente donatorului.
Presupun că nu este cazul, iar dacă ar fi , ar trebui să puteţi proba aceste fapte. În plus, dreptul la actiunea prin care se solicita revocarea pentru ingratitudine se prescrie in termen de un an din ziua in care donatorul a stiut ca donatarul a savarsit fapta de ingratitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. in 2018 am facut o donatie (un autoturism) sotiei ... Christos Christos Buna seara. In 2018 am facut o donatie (un autoturism) sotiei mele. Dupa 6 luni m a dat afara din casa, chemand Politia si facand un mare scandal. In decembrie ... (vezi toată discuția)
Donație ursu67 ursu67 Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)
Am donat toți banii fiicei mele pentru cumpărarea unui case , am act de donație a banilor , dar acum fata se poartă foarte urât cu mine mă înjură și e MarianaAlupei MarianaAlupei Am act de donație a banilor pentru jumătate din casă ( un alt apartament ) a fiicei mele , care acum se poartă foarte urât cu mine , cum pot să reintru ... (vezi toată discuția)