avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am donat toți banii fiicei mele pentru cumpărarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am donat toți banii fiicei mele pentru cumpărarea unui case , am act de donație a banilor , dar acum fata se poartă foarte urât cu mine mă înjură și e

Am act de donație a banilor pentru jumătate din casă ( un alt apartament ) a fiicei mele , care acum se poartă foarte urât cu mine , cum pot să reintru în drepturi și să-l trec pe numele meu dacă am act de donație a banilor !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:24, 26 Decembrie 2019
Dvs aveti un apartament si ati vandut altul si i-ati donat banii sau cum ?
puteti cere in instanta revocarea donatiei pt ingratitudine. Aveti nevoie de dovezi si de un avocat bun.
Art. 1023

Cazuri

Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:

a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;

b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;

c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

Art. 1024

Cererea de revocare

(1) Dreptul la acţiunea prin care se solicită revocarea pentru ingratitudine se prescrie în termen de un an din ziua în care donatorul a ştiut că donatarul a săvârşit fapta de ingratitudine.

Art. 1025

Efectele generale ale revocării

(1) În caz de revocare pentru ingratitudine, dacă restituirea în natură a bunului donat nu este posibilă, donatarul va fi obligat să plătească valoarea acestuia, socotită la data soluţionării cauzei.

Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ataca o donatie in instanta, de catre donator? Cri198 Cri198 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari va rog daca ma puteti ajuta. Nasa mea, are doi copii, iar apartamentul l-a donat unuia dintre ei, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Imobil- revocare donatie nunutzik nunutzik buna ziua! daca un imobil este donat de catre mama pentru fiul e, poate sa isi ceara drepturile inapoi asupra imobilului dupa ce lo donat? (vezi toată discuția)