avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor evaziune fiscalã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor evaziune fiscalã

Buna ziua,
Am o problema legată de o citatie primită azi de mama mea in care sunt chemată la audieri in calitate de martor intr un dosar de evaziune fiscală. Va Menționez ca in perioada 2009-2013 am fost administrator la o societate care a intrat in faliment la începutul anului in curs.
Problema mea este ca eu sunt plecată din tara si audierile au loc luni, deci in 4 zile de la primirea citatiei. Sub nicio forma nu am cum ajunge. Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc pentru orice sfat, părere sau sugestie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:23, 22 August 2014
Puteti face o adresa instantei de la care ati primit citatia. In aceasta indicati nr dosarului si spuneti ca subsemnata ... sunt plecata din tara si nu pot ajunge la termen. Semnati si atasati dovada faptului ca sunteti plecata din tara si trimiteti prin fax la instanta respectiva.
Multumesc din suflet pentru raspuns. As mai avea o întrebare daca sunteti in măsura sa mi raspundeti. As putea delega pe cineva sa ma reprezinte? Daca nu, ce se poate întâmpla daca nu ma prezint? Cum am mai spus sunt plecată din tara si serviciul nu mi prea permite sa mi iau libere.
Aveti posibilitatea de a trimite avocat care sa discute si sa stabileasca data audierii ulterior in functie de toate circumstantele.
Sunteti martor, nu puteti sa trimiteti pe cineva. Faceti adresa si vedeti ce se intampla la teremenul urmator, daca se revine sau nu cu adresa la dvs.
Se poate trimite avocat ca sa discute si eventual sa depuna cerere.
Am facut-o mai multe ori si organul a colaborat ceea ce inseamna ca in concret se poate...
La instanta se poate depune cerere dar avocatul poate merge si la termen daca asa considera si se intelege in acest sens cu clientul pe baze contractuale si va avea imputernicire avocatiala.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vinovatie-munca in strainatate ContSters373852 ContSters373852 daca esti plecat din roamnia si uterior intervine sa fi cercetat pentru delapidare , fals si uz de fals in roamnia, dupa audierea mea, ma declar vinovat, mai ... (vezi toată discuția)