avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Stampila cu mentiunea
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Stampila cu mentiunea

Buna
As dori sa intreb daca o firma este obligata (si daca 'da", in ce termen de la data pronuntarii sentintei de deschidere a procedurii de insolventa) ca stampila firmei sa poarte mentiunea "Insolventa". In cazul in care este obligata , dar administratorul firmei elibereaza inca documente oficiale fara aceasta mentiune, care este incadrarea juridica?

PS: Faptul ca exista un apel la decizia judecatoriei de deschidere a insolventei inlatura obligatia firmei de a face aceasta mentiune pe stampila?

PS 2: as dori ca raspunsul sa cuprinda si articolul de lege pe baza caruia raspundeti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 23:02, 3 Septembrie 2014
Cand s-a deschis procedura (data), ca sa vedem in baza carei legi?
trandafir2 a scris:

Cand s-a deschis procedura (data), ca sa vedem in baza carei legi?


13.05. 2014. pe legea veche
wsbh a scris:

As dori sa intreb daca o firma este obligata (si daca 'da", in ce termen de la data pronuntarii sentintei de deschidere a procedurii de insolventa) ca stampila firmei sa poarte mentiunea "Insolventa".

De indata ce se numeste practicianul in insolventa (administratorul judiciar sau lichidatorul, dupa caz), se ridica dreptul de administrare al administratorului statutar, urmand ca stamplila cu respectiva mentiune sa fie aplicata doar de practicianul in insolventa. (insa doar in teorie, in practica doar firmele mari fac treaba cu stampila cu mentiunea insolvency)


wsbh a scris:
In cazul in care este obligata, dar administratorul firmei elibereaza inca documente oficiale fara aceasta mentiune, care este incadrarea juridica?

De la caz la caz, de la raspundere in solidar cu debitorul (firma), pana la incadrarea ca infractiune, orice este posibil in functie de efectele acelor fapte ilegale.


wsbh a scris:
PS: Faptul ca exista un apel la decizia judecatoriei de deschidere a insolventei inlatura obligatia firmei de a face aceasta mentiune pe stampila?

Atata timp cat exista apel, inseamna ca hotararea instantei nu este definitiva, deci daca s-au exercitat caile legale de aparare. Tot ce s-a scris mai sus este valabil in cazul unei hotarari ramasa definitiva.


wsbh a scris:
PS 2: as dori ca raspunsul sa cuprinda si articolul de lege pe baza caruia raspundeti.

Ahh .. aici nu este vorba despre un articol, ci despre mai multe (cuprinse in Legea 85/2006, CC, CPC)
multumesc pt rapuns, o ultima intrebare am: dar din moment ce impotriva deciziei de deschidere a procedurii de insolventa exista un apel depus atat de creditor cat si de debitor, se mai ia in considerare data deciziei de deschidere a procedurii in cazul inscrierii in masa credala?

Ideea este ca atat debitorul cat si creditorul cer falimentul, insa judecatorul nu permite asta datorita unor probleme legale ale debitorului.

PS: sunteti avocat?
wsbh a scris:
... se mai ia in considerare data deciziei de deschidere a procedurii in cazul inscrierii in masa credala?

Data deschiderii procedurii reprezintă:
a) în cazul cererii debitorului de deschidere a procedurii, data pronunţării încheierii prevăzute la art. 32 alin. (1);
b) în cazul cererii creditorului de deschidere a procedurii, data pronunţării sentinţei judecătorului-sindic, prevăzută la art. 33 alin. (4) sau (6);

La art.33 sunt stipulate niste termene la alin. (1) (2) (4) (6), de care trebuie sa tineti cont.
In apel ce anume s-a contestat? Apel la ce, la deschiderea procedurii, sau la ce? Atat debitoru, cat si creditorul, ce au contestat?
Dupa cum vedeti, depinde cine a introdus cererea de deschidere. Daca a introdus-o creditorul, atata timp cat sentinta pronuntata este definitiva, procedura este deschisa, din acel moment curg si termenele pentru inscriere la masa credala.


wsbh a scris:
Ideea este ca atat debitorul cat si creditorul cer falimentul, insa judecatorul nu permite asta datorita unor probleme legale ale debitorului.

Falimentul dupa cum stiti este o etapa (ultima) din cadrul procedurii de insolventa.
Debitorul cere falimentul prin cine? Prin administratorul judiciar banuiesc, da? Judecatorul cum motiveaza refuzul de a deschide falimentul?
(dupa cum vedeti sunt multe elemente necesare pentru o analiza pertinenta)


wsbh a scris:
PS: sunteti avocat?

Ohhh ...nici pe departe, nu am nici macar studii juridice :tooth:

Alte discuții în legătură

Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Etapele parcurgerii termenelor pentru faliment sau insolventa helth2010 helth2010 Doresc sa stiu cum ma sa ma pregatesc in vederea contestarii deschiderii procedurii de faliment sau insolventa din partea unui creditor.Cat timp dureaza, cum ... (vezi toată discuția)
Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)