avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii intracomunitare

Buna ziua !

O firma romaneasca a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma olandeza producatoare de plante.Exista vreun caz in care niciuna dintre cele doua firme nu vor plati TVA ?
Cel mai recent răspuns: ssezarr , utilizator 16:06, 20 August 2014
Da.

Asa cum ati formulat intrebarea este ca si cum ati solicita o sinteza a tuturor tipurilor de achizitii intracomunitare. Daca doriti un raspuns la obiect ar trebui sa prezentati cazul dumneavoastra complet.
Daca revindeti florile in spatiul intracomunitar.
Serviciul consta in prelucrarea plantelor, scos de pe camp, bagat in ghiveci, etichetat.Cum ar trebui procedat ca niciuna dintre firme sa nu plateasca TVA ? Daca firma romaneasca ar cumpara plantele pe care le prelucreaza pentru firma olandeza ? Sau daca firma romaneasca ar inchiria spatiul de lucru si terenurile ?
Inteleg, o firma romaneasca presteaza pe teritoriul Olandei serviciile descrise unei societati olandeze.

T.V.A. este un impozit pe care trebuie sa-l plateasca cineva iar acesta este consumatorul final in tara unde ajunge produsul. Deci, asa cum am zis, vindeti florile in alta tara, membra U.E. Nu puteti sa le vindeti in Olanda sau Romania fara sa platiti T.V.A.
Multumesc ! O zi buna !

Alte discuții în legătură

Facturare tva aferenta serviciilor accesorii transportului ilincaaaa ilincaaaa In cazul unei firme din Romania, care in urma unui contract incheiat cu o firma din Olanda, presteaza contracost servicii de depozitare/servicii de manipulare ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar - locul unde a prestat serviciu miraj miraj firma mea platitoare de tva are contract cu o firma din Austria ptr executare prestari servicii eu ca firma prestez servicii in Romania pentru firma din ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in romania facturate catre societate din italia VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o problema : O societatea comerciala platitoare de TVA din Romania , inscrisa in registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)