avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu societatea de electricitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu societatea de electricitate

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Cei de la societatea de electricitate, acum 7 ani cand au schimbat contoarele vechi cu cele digitale, la montare, au incurcat firele apartamentului meu cu firele apartamentului vecinului, adica firele apartamentului meu au fost legate la contorul lui si firele apartamentului vecinului au fost legate la contorul meu. Fara ca vecinul si cu mine sa stim, plata consumului s-a facut in sensul ca eu plateam consumul lui si el platea consumul meu. Acest lucru s-a constatat doar de cateva zile de societate, noi stiam ca fiecare isi plateste ceea ce consuma. Problema este ca la contoare difera indexul in sesnul ca practic eu am consumat mult mai mult decat vecinul. Dat fiind ca noi, consumatorii, am fost indusi in eroare de societatea de electricitate prin faptul ca au gresit la montarea firelor in contoare, intrebarea este cine este in culpa si cine trebuie sa plateasca diferenta de index.
La momentul constatarii reprezentantii lor au intocmit o nota de constatare privind starea tehnica prin care s-a constatat ca firele sunt inversate si s-a constatat si diferenta de index. Intrebarea este am facut bine ca am semnat-o?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniciu , utilizator 21:54, 7 Aprilie 2020
In mod clar este culpa lor deoarece contoarele au fost sigilate si dumneavoastra nu aveati cum sa umblati la ele.

Parerea mea este ca ati procedat corect ca ati semnat intrucat aceasta este starea de fapt si nu va este imputabila dumneavoastra.

Ramane de vavut cum se va rezolva partea financiara a acestei situatii.
Multumesc pt raspunsul promt.
Pai tocmai legat de partea financiara as avea nevoie de o opinie juridica anticipata, in sensul ca daca e culpa lor, cine ar trebui sa suporte acea diferenta de index.
Multumesc
In primul rand trebuie ca vecinul tau sa isi recupereze prejudiciul creat. In al doilea rand trebuie vazut daca are si alte pretentii financiare (cum ar fi dobanda legala pentru sumele achitate in plus de-a lungul celor sapte ani). In mod normal vecinul tau ar trebui sa se indrepte impotriva societatii de electricitate pentru ca lucrarea a fost efectuata de ei. In al treilea rand soc. de electricitate presupun ca si ea la randul ei va dori sa isi recupereze sumele pentru curentul electric consumat de dumneavoastra si neachitat. Aici din pacate eu unul nu va pot ajuta pentru ca nu sunt avocat.

Ce asi face eu daca asi fi in situatia aceasta? Asi astepta ca ei sa faca prima miscare (ca sa vad cum intentioneaza ei sa gestioneze situatia). Daca diferenta de consum ar fi in medie 50 de lei pe luna costurile dumneavoastra ar fi de 4200 lei. De aici in functie de ce vi se solicita puteti pleca la o negociere. Poate puteti face o intelegere sa platiti jumatate din suma (in caz ca doriti) sau daca nu ajungeti in instanta. Eu unul asi incerca sa negociez sustinand ca o suma mare pe termen scurt nu am cum sa achit si daca ar reduce suma la jumatate cu termene de achitare pe doi trei ani asi accepta.
Cum ramane cu principiul de drept "cine greseste plateste"?
crs55 a scris:

Cum ramane cu principiul de drept "cine greseste plateste"?

Din cate stiu in instanta trebuie sa demonstrati ca vi s-a produs un prejudiciu si acel prejudiciu il puteti recupera de la cel cu care sunteti in litigiu.

Care ar fi in cazul dumneavoastra prejudiciul? De consumat ati consumat.

Ati auzit de cazurile cu pensionarii carora li s-au calculat gresit pensiile de catre functionarii Casei de Pensii? Era greseala lor? si totusi ... au fost obligati sa returneze sumele achitate in plus catre ei.

Alte discuții în legătură

Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
"furt electricitate" buna ziua! speta este urmatoarea: in luna august 2020, se face ... Capitan Mirela Capitan Mirela Buna ziua! Speta este urmatoarea: In luna august 2020, se face inlocuirea instalatiei electrice la un apartament, procedura facuta de catre un electrician. ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari furau curent. bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ... ELEMONA ELEMONA Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și ... (vezi toată discuția)