avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Privarea de libertate !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Privarea de libertate !

Cum se face o cerere pentru Prim procuror in care sa ceri Privarea de libertate ! Va rog lasati+mi si mie o cerere tip ! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 17:10, 18 August 2014
Nu prea inteleg ce doriti, fiti mai explicit daca se poate.
Am un dosar in care sunt imlicati 4 indivizi pentru frauda informatica i vrea sa cer procurorului Privarea de libertate ! exista cerere tip sau ?
Puteti face un memoriu dar nu cred ca ar avea succes.
Parchetul trebuie sa solicite arestarea din proprie initiativa.
Ok , macar o sa incerc ! Dra exista vreo cererer tip ?
Nu exista asa ceva, este o cerere inutila, măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni, in acesta sens, organul de urmarire penala aprecieaza si poate dispune anumite masuri preventive sau face propuneri instantei in cazul arestului la domiciliu /arestarii preventive.

Alte discuții în legătură

Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)
3 intrebari despre cercetarea penala rosemore rosemore Hi Am 2 intrebari. 1.In cazul unui dosar penal cand procurorul solicita arestarea preventiva o face pe baza unor probe pe care trebuie sa le sustina prin ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)