avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitionare auto de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitionare auto de la persoana fizica

Cum inregistrez o masina cumparata cu contract vanzare cumparare persoana fizica vanzator, pers. juridica cumparator!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mioara danaila , utilizator 00:51, 18 August 2014
Am avut situatii asemanatoare si am inregistrat astfel
2133 = 462 cu valoarea din contractul de vinzare cumparare.
Deoarece este vorba despre o masina rulata , puteti solicita un raport de expertiza din partea unui evaluator, prin care se poate stabili durata de amortizare a masinii , mai mica decit cea valabila pentru un auto nou.
Sper sa va fie de folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare auto cu tva dedus la achizitie 50% mioara danaila mioara danaila Buna seara si La multi ani! In octombrie 2013 am achizitionat un autoturism in valoare de 31864,52 ron+7647,48 ron (tva). Deoarece nu urma sa fie utilizat ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile andrada.pop97 andrada.pop97 cum inregistrez in contabilitate o masina cumparata de la o persoana fizica pe baza de contract de vinzare cumparare. (vezi toată discuția)
Factura de carburanti. SIMM SIMM Am o factura de carburanti care o inregistrez pe 3022, dupa ce imi aduc bonurile le pun pe consum 6022, nu? Dar daca unii dintre ei au pierdut bonurile ce pot ... (vezi toată discuția)