avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum o scot la capat?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum o scot la capat?

Am avut pe data de 24.07.2014 o tamponare destul de urata. Dupa momentul impactului masina mea a fost aruncata in sant. Partea dreapta (aripa,usa - praf)..fata destul de avariata si ea. Am facut o amiabila cu vinovatul..am fost si la politie dar politia a spus ca ei nu au ce sa ne faca daca ne-am inteles. De aici incepe toata distractia: Am sunat la asiguratorul lui (City Insurance) si a spus sa ne prezentam amandoi cu masinile la sediu lor pt poze. Accidentul a avut loc in judete diferite..eu am mers unde era la mine sediu el la el. Dupa ce am ajuns acolo ei au spus ca fata nu poate sa mi-o repare si trebuie de la politie proces verbal. Am mers inapoi 150 de km la politie,am vb cu cineva..a spus ca au trecut 24 de ore si legea e lege dar asiguratorul e obligat sa repare in totalitate masina. Bun..dupa amenintari cu judecata mi-au trecut si partea din fata pe fisa de intrare in service. Au trimis dosarul la Bucuresti toate bune si frumoase. Dupa o saptamana sun si imi spune ca pot sa duc masina in service. Cei de la service au trimis la asigurari costul reparatiilor..si dupa inca o saptamana de asteptare primesc un plic acasa ca ei trebuie sa faca investigatii care pot dura 3 luni,am ramas masca,am mare nevoie de masina. Inspectorul de daune e in concediu luna asta,deci nu am cu cine sa vorbesc de la ei. Am citit ca trebuie sa imi trimita dupa 10 zile instintare scrisa ca incep ei investigatii,am primit-o dupa 20 de zile. Eu 3 luni raman fara masina? Daca imi dovedesc ei,prin absurd ca partea din fata nu e din accidentul acela? Ce sa fac? Ii pot actiona in judecata pentru calomnie? De masina am nevoie in fiecare zi ea fiind imposibil de condus.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:45, 22 August 2014
Sesizati situatia cu care va confruntati la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu mai exista, acum entitatea care poate raspunde la astfel de sesizari e Autoritatea de Supraveghere Financiara ( un titlu pompos si...doar atat!).

Intr-adevar acest termen de trei luni e prevazut de lege, insa tot ea, legea, nu prevede nici un fel de sanctiuni severe, precum: suspendarea activitatii asiguratorului, amendarea administratorilor, interdictia de a mai practica acest tip de asigurare RCA,etc.in cazul in care se poate dovedi ca acest termen a fost folosit in mod abuziv, doar de a amana plata despagubirii sau/mai rau, de a nu o plati de loc, lasand pagubitul sa se adreseze instantei de judecata.

Desigur, dvs. puteti formula o sesizare in acest sens, insa, avand in vedere faptul ca aveti mare nevowe de masina, e bine sa o reparati pe cheltuiala dvs., urmand apoi sa actionati asiguratorul in instanta.
Reparatia costa,dupa devizul din service care l-a facut de pe foaie de intrare in service costa 7600 lei. Sub masina sunt indoite aproape toate conductele,tablaria de sub ea. Aceea nimeni nu a constatat-o doar eu dupa ceva timp cand auzeam ca bate sub ea + numai porneste la prima cheie,duce la automat si atat doar,cateodata o las si o jumatate de ora pana porneste. Inca acestea mai costa bani,de care nu dispun...
sunt obligati sa va raspunda in 3 luni. am avut situatii in care s-a raspuns fix in ultima zi din cele 3 luni. daca raspunsul este unul negativ, nu aveti decat sa va adresati instantei de judecata. puteti cere, evident, si lipsa de folosinta. Succes!
Asiguratorul are dreptul ca in termen de 3 luni sa faca propriile investigatii privind producerea accicentului. Aceasta prevedere legala nu este inutila intrucat am intalnit multe cazuri in care accidentul de circulatie nu se putea produce in modul descris de agentul de politie in procesul verbal de contraventie. Situatii similare am intalnit in cazul constatarilor amiabile de accident.
Ordinul fostului CSA prevede ca in termen de 10 zile asiguratorul sa va anunte ca intentioneaza sa faca investigatii proprii privind producerea accidentului de circulatie. Nerespectand acest termen asiguratorul pierde dreptul de a mai face investigatii, iar dosarul se trateaza pe baza constatarii amiabile de accident. Orice proba invocata impotriva celor consemnate in formularul de constatare amiabila de accident nu trebuie luata in considerare.
Sesizati societatea de asigurare asupra acestor aspecte si, daca nu le ia in considerare, introduceti actiune in instanta.
Daune privind lipsa de folosinta al autovehiculului puteti solicita numai in cazul in care autovehiculul respectiv serveste la efectuarea de transporturi legale de persoane sau marfuri (taximetrie, curierat, transport in comun etc.).
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)
Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)