avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Persoana inactiva fiscal in conducerea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Persoana inactiva fiscal in conducerea unui ONG

Buna ziua,

Poate fi aleasa o persoana declarata inactiva fiscal ( din cauza nedepunerii situatiilor contabile intr-un SRL pe care l-a detinut) in functia de presedinte sau in comitetul unui ONG deja infiintat.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:56, 5 Septembrie 2014
Doar la infiintarea ong-ului trebuie sa depuneti cazierul fiscal pentru toti membrii fondatori. Ulterior, pentru persoane alese in functiile de conducere, atunci cand depuneti la judecatorie documentatia pentru actualizarea componentei noii structuri de conducere, nu mai trebuie.
Va multumesc, am citit in mai multe locuri cum ca ar trebui depuse si certificatele fiscale la noii membrii din conducere si eram confuz...
feriteglas a scris:

Va multumesc, am citit in mai multe locuri cum ca ar trebui depuse si certificatele fiscale la noii membrii din conducere si eram confuz...

Se pare ca unele judecatorii pretind asa ceva, si anume depunerea certificatelor de cazier fiscal si pentru cei ce sunt ales in functii de conducere si control sau chiar pentru inscrierea ca membru, si dupa momentul infiintarii asociatiei, dar este un abuz, neexistand nicio baza legala in acest sens, si interpretarea respectiva fiind clarificata ca eronata printr-o Decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntata intr-un Recurs in Interesul Legii pe aceasta tema, care a stabilit ca se nevoie de cazier fiscal numai la primirea ulterioara in asociatie a unei persoane daca odata cu primirea e ales si intr-o functie de conducere. Per a contrarior, daca era deja membru de o vreme nu se mai cere..... Insa in practica pe la unele judecatorii se intalnesc tot felul de intepretari nastrusnice fara temei legal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal pt.infiintare asociatie Keyla Keyla Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el ... (vezi toată discuția)
O persoana, mai multe ong-uri magdalenagrigore magdalenagrigore Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: O persoana detine un ONG care nu a avut activitate. Acum doreste sa-si deschida un alt ONG, dar pe cazier s-a ... (vezi toată discuția)
Predare functie fundamentala in ong Valgero Valgero Buna ziua, De 2 ani de zile incerc cu 2 prieteni sa deschidem un ONG. Problema noastra este ca 2 dintre noi avem cazier fiscal (firme deschise inainte de ... (vezi toată discuția)