avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Marfa comandata din China
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Marfa comandata din China

Buna seara, va rog sa imi spuneti daca exista vreo modalitate de a constrange o firma din China la care am comandat niste produse, le-am achitat, mi-au confirmat ca au primit banii dupa care nu mai primesc nici un raspuns la mailurile pe care le trimit catre ei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:39, 19 August 2014
Luati-va gandul de la bani, nu ii veti mai recupera.

Puteti apela la ambasada Chinei la Bucuresti dar fara sanse de izbanda, indivizii cunosc foarte bine cu ce se ocupa concetatenii lor capitalisti si nu se baga in rezolvarea unor astfel de tzepe.
Solicitati unei firme specializate un raport despre firma si veti vedea daca au incidente de plata.
Una din firmele care fac astfel de rapoarte despre firme din China este Coface.

[ link extern ]
Daca nu ati platit prin paypal, pe alibaba sau alte metode Escrow...atunci nu cred ca mai aveti sanse.
Chiar daca contravaloarea produselor a fost facuta prin transfer bancar nu sunt sanse.

Cereti un raport despre firma respectiva si veti vedea cu cine ati avut de-a face.

In raport vor fi cuprinse informatii cu privire la modalitatea de comunicare si risc, daca numerele de telefon si fax functioneaza sau nu, de ex. "telephone number working but no answer".
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere de tip "dropshipping" in romania. cadru legal ina_enache ina_enache Buna seara Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip \"dropshipping\". Pe scurt: eu am un contract cu un ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Carpatica asigurari nu plateste catalin76 catalin76 pe la sfarsitul lui septembrie am fost lovit de o masina care avea asigurare la carpatica.Santem in noiembrie si nici pana acum cei de la carpatica nu mi-au ... (vezi toată discuția)