avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubiri- legea 290/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubiri- legea 290/2003

Buna ziua,

Printr-o hotarare a Comisiei Judetene pt aplicarea legii 290/2003 mi-au fost acordate despagubiri pentru bunuri avute in proprietate in Bucovina, plata urmand a se face prin ANRP, in doua transe, in ani consecutivi. Prima transa a fost virata in urma cu doi ani, iar cea de-a doua se lasa asteptata. Atunci cand am intrebat in repetate randuri la ANRP care este situatia, mi s-a raspuns ca nu sunt bani. Va rog sa imi spuneti cum as putea sa recuperez diferenta? Am inteles ca ii pot actiona in instanta, as fi recunoscatoare daca mi-ati spune cum as putea face acest lucru.

Va multumesc anticipat.
Intr-adevar solutia este de a ii actiona in instanta, insa inainte de acesta trebuie sa parcurgeti procedura prealabila
- Trimiteti o cerere scrisa la ANRP solicitand plata celei de a doua transe din bani, la care anexati si hotararea comisiei judetene si decizia de plata a banilor in 2 transe, impreuna cu dovada ca vi s-a achitat una dintre transe. Cererea (inc azul in care nu va puteti deplasa la sediul ANRP) trebuie trimisa ANRP cu confirmare de primire
- de la data confirmarii primirii cererii de catre ANRP, urmeaza sa asteptati 30 zile (termenul legal pentru ca autoritatile sa raspunda oricaror cereri adresate acestora)
- la expirarea termenului de 30 zile, in cazul in care ati primti un raspuns nesatisfacator sau nu ati primit nici un raspuns va puteti adrsea instantei de judecata solicitand obligarea ANRP de a va solutiona cererea (daca nu vi s-a raspuns) sau de a va achita cea de a doua transa.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)