avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nedivortati, nu am parte de copilul nostru, minor fiind
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nedivortati, nu am parte de copilul nostru, minor fiind

Buna ziua. Acum aproape 7 luni eu cu sotia mea ne-am certat. A luat copilul si a plecat la mama ei. Precizez ca mama ei sta intr-o garsoniera impreuna cu sotul dansei si al copil minor, in total sunt 3 majori si 2 minori in acea garsoniera. De atunci sotia o tine una si buna ca vrea sa divortam dar nici in ziua de azi nu a bagat actele pt divort. Am lasat-o o perioada lunga fara sa o mai sun sau sa ma interesez de copil, pe motiv ca poate isi revine si va veni acasa. Degeaba. Dupa aceasta perioada intr-un final ne-am vazut, deci am vazut si copilul. Mi-a zis ca o pot lua pe fetita la mine, sa stea cu mine, sa iesim, dar cand am vrut sa merg dupa ea nu mi sa dat voie, pe motiv ca sa razgandit. Cum pot actiona in acest caz, la politie, protectia copilului, sau altce mijloace. M-am saturat sa fiu luat peste picior si sa nu imi pot vedea copilul. Dati-mi niste sfaturi, idei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 23:17, 29 August 2014
Dumneavoastra sunteti tatal copilului, ea este mama copilului. Dumneavoastra va iubiti copilul, si ea isi iubeste copilul. Copilul va iubeste pe amandoi.
Solutia e unica. Rezolvati amiabil aceasta situatie.
Nu puteti! Evident. Dumneavoastra nu sunteti doar tata si mama. Sunteti si soti, sau fosti soti, sau cine stie ce sunteti ca aici sunt anumite sentimente. Niciun judecator nu poate face dreptate intre sentimente.
Exista solutia. Sunt mediatorii. Specializati pe comunicare si solutionare amiabila.
Singuri e posibil sa nu reusiti solutionarea amiabila dar cu ajutorul unui profesionist, unui mediator aveti mari sanse sa rezolvati situatia astfel incat copilul dumneavoastra sa nu fie privat nici de dragostea materna nici de cea paterna si poate solutionati si problema casniciei printr-o impacare sau daca nu macar printru-un divort elegant cu acordul partilor fara judecata, fara scandal, fara sedinta publica, fara stres si cu cheltuiala minima.
adresati-va instantei de judecata cu o cerere de ordonanta presedintiala cu privire la staibilirea unui program de relatii personale cu minorul (faceti si precizari cu privire la partajarea timpului)
Daca credeti ca sunt sanse de a solutiona amiabil o puteti face la notar sau chiar in instanta
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sentimentele dintre copil si părintii acestuia nu se pot modifica prin sentinte civile. Mediatorul însă poate constientiza părintii că sunt la fel de iubiti de copii si că acestia au nevoie la fel de mult de ambii părinti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
la modul cum e pusa problema mai indicat e un psiholog, care e mai profesionist in astfel de situatii; de ce-ar veni femeia la mediator? sau de ce-ar merge la psiholog?! dar la instanta va fi obligata sa mearga…

solutia pare a fi instanta in ac caz - femeia nu vrea sa se inteleaga - dac-ar vrea ar lasa copilul cu tatal…

Alte discuții în legătură

Pot castiga custodia copilului? souchy souchy Buna seara!Am parasit domiciliul conjugal la sfarsitul lunii noiembrie 2016 din cauza violentelor fizice si verbale.In momentul in care m-am mutat i-am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mihamiha14 mihamiha14 buna seara! in urma divortului de acum cativa ani,fetita i-a fost incredintata mamei.aceasta a luat fetita cu ea in italia,fara sa-i trebuiasca semnatura ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului utiliyator utiliyator Buna ziua! am un copil de 11 ani care mi a fost incredintat spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila stabilindu se 2 ... (vezi toată discuția)