avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere copil?

Buna ziua. ma poate ajuta cineva cu legea in care pot dovedi ca nu se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 19 August 2014
OUG nr. 111/2010 din 8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

(2) Asupra drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu se datorează impozit şi nici contribuţiile sociale obligatorii stabilite de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru ccc? MariusLo MariusLo as vrea sa stiu daca se poate pune poprire pe indemnizatia de cresterea copilului , va multumesc (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie este supus popririi bancare? MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulentul de insertie (500 lei) garantat de stat dupa intoarcerea mai devreme la serviciu dupa concediul de crestere a ... (vezi toată discuția)
Poprire stimulent insertie karlasofia karlasofia Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate pune poprire pe stimulentul de insertie, cel de 500 lei? (vezi toată discuția)