avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare imprumut fara contract, prin virament unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut fara contract, prin virament unei persoane din UE

Am acordat un imprumut de 9000 EUR, fara contract, unei persoane (ruda) din UE, cu dubla cetatenie (statul din UE si romana) si cu domiciliul in strainatate.
Imprumutul s-a facut prin virament bancar, din Romania catre statul din UE.
In cadrul viramentului, la rubrica "detalii plata", am scris "fonduri proprii".
Persoana imprumutata nu vrea sa-mi returneze banii.
Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera banii?
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
carlito, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 16:35, 21 August 2014
Trebuie sa il actionati in judecata si sa puteti proba cu martori ca suma virata a fost imprumutata si ca aceasta nu v-a fost pana in prezent returnata! Atentie: se poate recupera suma doar daca i-ati dat-o cu mai putin de 3 ani in urma de la data prezentri, daca au trecut mai mult de 3 ani de la virament, suma este prescrisa si dvs. nu mai aveti dreptul de a o solicita-o prin instanta (aceasta fiind prescrisa asa dupa cum v-am spus)!
Constituie o dovada un email de la persoana imprumutata, prin care aceasta recunoaste ca suma reprezinta un imprumut si ca nu stie cand o va putea returna?
Da, si aceasta poate fi o proba daca se coroboreaza si cu alte probe (OP-ul prin care ati transmis banii+ martori)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin ... Natcar Natcar Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar. De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut? elena_xi elena_xi Buna ziua, Acum un an si 3 luni le-am imprumutat unor prieteni suma de 9000 euro. Am contract de imprumut semnat intre parti si chitanta de mana cu 2 ... (vezi toată discuția)
Ajutor - imprumut acordat unui prieten hultuana hultuana Am avut un prieten care imi datora bani(eu i-am dat banii fara nici un act). El mi-a returat suma in contul de banca. Acum el zice ca ma da in judecata ca are ... (vezi toată discuția)