avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESCHIDERE SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESCHIDERE SUCCESIUNE

Buna ziua,

Tatal meu a mostenit o casa la tara in BC,ambi parinti au murit de mai bine de 10 luni . O sora nu vrea sa semneze,celelalte sunt de acoord, casa cu pamantul la care vrea sa deschida succesiunea are 1000 m2 o casa veche batraneasca.Vreau sa stiu cam cat ar costa si ce acte ar trebui sa deschida succesiunea, fara acordul sorei care nu vrea sa semneze.
Multumesc
Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).



In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune betoven betoven Cum sa poate dezbate succesiunea , daca unu dintre frati trage de timp.? Multumesc mult (vezi toată discuția)
Succesiune rami33 rami33 Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat pentru urmatoarea situatie: bunicii mamei au decedat, succesiunea nu a fost facuta intrucat ceilalti doi frati nu doresc ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedeschisa - vanzare bunuri tapangea tapangea Se poate vinde casa sau terenurile fara mine? mentionez ca succesiunea nu este facuta mama noastra a murit saptamana trecuta ea fiind unic mostenitor mama ... (vezi toată discuția)