avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apartament scos la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Apartament scos la licitatie

Buna ziua.
Am rugamintea daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
- se poate scoate la licitatie un apartament de catre asociatia de proprietari daca apartamentul este pe numele unui decedat iar mostenitorii nu au dezbatut succesiunea ?
- daca da, as vrea sa stiu in ce conditii si cam cat ar dura intregul proces.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pristopanu07 , utilizator 20:05, 24 August 2014
da,se poate
vanzarea se face in contul mostenirii....fie ei neamuri fie statul in caz de vacanta succesorala
eu am inteles ca este ilegal sa executi un decedat. si exista posibilitatea sa dezbata administratia succesiunea, dar ar fi un abuz.
da..este ilegal sa te judeci cu un mort
si asta pt ca mortul nu mai are capacitate de folosinta/nu poate fi parat

insa daca creditorul a obtinut o hotarare impotriva paratului ..mort intre timp..se executa cum am zis
Asociatia de proprietari cu scopul legitim recuperare debit acumulat are dreptul legal prevazut de L nr 230/2007 art 50,51 de a demara procedura recuperare debit in instanta si a institui privilegiul imobiliar
exista posibilitatea sa dezbata administratia succesiunea, dar ar fi un abuz.

Nu administratia si nici asociatia de proprietari nu dezbat succesiunea deoarece nu au calitate
In baza hotararii judecatoresti definitive,executorul judecatoresc ,la cererea creditorului asociatia de proprietari,va demara etapele si procedura de executare silita a mostenitorilor
Este procedura complexa si de lunga durata,se dispune dezbaterea masei succesorale
Nu se poate scoate la licitatie pana la clarificarea situatiei juridice.Pana atunci aveti un drept de creanta ca Asociatie.Mostenitorii pot dezbate sau nu succesiunea, asta nu inseamna ca e vacanta.Un proces de dezbatere a mostenirii in cazul in care prezumtivii mostenitori nu demareaza ei aceasta procedura poate dura si 5 ani.

Alte discuții în legătură

Avem in bloc o persoana care refuza sa plateasca intretinerea ... DEBRA DEBRA Avem in bloc o persoana care refuza sa plateasca intretinerea si fondul de reparatii datorate asociatiei de proprietari invocand faptul ca nu avem cum sa o ... (vezi toată discuția)
Executare silita / mostenire babu2 babu2 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Bunica a acumulat datorii la cheltuielile de bloc de circa 3000 ron si a fost actionata in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Cum se pot evacua niște persoane care ocupă abuziv un apartament cu proprietar decedat, a cărui succesiune nu s-a dezbătut? lidia01 lidia01 Buna ziua, cum se pot evacua familia care ocupa abuziv un apartament grevat de datorii mari la asociatie daca dupa defunctul proprietar nu s-a procedat la ... (vezi toată discuția)