avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenințãri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenințãri

Buna seara!Acum ceva timp am fost amenințat cu moartea de un vecin pentru simplul motiv că i am cerut sa nu mai foloseasca cuvinte obscene in cearta pe care o are cu membrii familiei, deoarece sunt copiii in curte si se aude pana la mine. Mentionez ca a si aruncat spre mine cu un obiect contondent si a iesit la poarta cu o secure, ,,invitîndundu ma“ sa mi arate cine este el.Eu am reactionat chemând politia, stiind că este un individ certat cu legea(amendă administrativă pentru agresarea unui biciclist in trafic si 3 ani cu suspendare pentru lcm,ambele din 2012.Vreau să stiu ce sanse sunt ca acest individ sa ajunga după gratii,acolo unde ii este locul.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:44, 20 August 2014
Da, la legea 61, ca a tulburat linistea si ordinea publica, e un inceput si asta ...
As fi de acord daca doar m ar fi injurat. Ori el m a amenintat cu moartea aratand si securea despre care am spus mai devreme.
Plangere la procuror, daca plangerea la politie nu da rezultat, dar aveti grija ca plangerea sa fie intemeiata si nu la limita interpretarii dvs. (sau a unei razbunari fara fundament). Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre contraventie si penal loko loko Cand se poate discerne unde incadram o fapta? \\"ART. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel ... (vezi toată discuția)
Articole cod penal sdsr1 sdsr1 Imi puteti spune, va rog, care sunt articolele din codul penal pentru urmatoarele infractiuni si cam ce pedepse sunt: inselaciune, amenintare, santaj, ... (vezi toată discuția)
Amenintare - pedeapsa inchisoare cu suspendare- amenintare din nou ContSters427991 ContSters427991 Buna ziua. A fost trimis in judecata, fiind condamnat la 3 luni de inchisoare un individ, deoarece m-a amenintat cu moartea acum 2 ani de zile. Din pacate, ... (vezi toată discuția)