avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de reziliere

As dori sa reziliez un contract la firma Atlas Telecom dar in contract se stipuleaza o "taxa de reziliere" mai exact scrie :
Termenul Contractului este de 24 de luni . Clientul nu poate solicita denuntarea unilaterala a prezentului Contract mai devreme de 24 luni de la incheierea acestuia , decat cu plata unei taxe de incetare a Contractului . Taxa de incetare a Contractului este format din suma tuturor abonamenteleor si ratelor (daca este cazul) lunare aferente perioadei dintre luna in care a intervenit incetarea Contractului si ultima luna (inclusiv) a termenului initial/succesiv.

Incetarea Contractului se va produce la data la care exista dovada platii tuturor datoriilor catre Atlas Telecom , inclusiv a taxei de incetare.

Mai am inca 7 luni din contract dar as dori sa reziliez , este legala acea taxa ?
Cel mai recent răspuns: Horatiu P , utilizator 19:38, 24 Mai 2009
Contractul este legea partilor.Daca ati semnat acest contract inseamna ca ati fost de acord cu clauzele sale.
Sigur ca este legala, atata vreme ce ati fost de acord sa o achitati la semnarea contractului.
Intrebam deoarece am vazut pe internet niste cazuri in care oamenii spuneau ca e ilegala , multumesc de raspunsuri o sa astept sa intre in vigoare atunci legea aceasta [ link extern ] /
Trebuie studiat contractul in intregime pentru a vedea daca sunt si alte variante de reziliere pentru ca daca analizam numai articolul mentionat de dvs. asta impune plata taxei de reziliere cu care dvs. ati fost de acord la semnarea contractului.

Av. Ana Florea
Mai nou, contractele de adeziune nu au acceeasi forta ca si celelalte contracte in cazul in care una din parti are calitatea de consumator. Daca acea clauza de reziliere este considerata ca fiind o clauza abuziva - aceasta nu va este opozabila.

Conventia de la Roma din 1980 prinvind contractele cu consumatorii este pe deplin aplicabila si in Romania de cand am aderat la U.E.

Consumatorii sunt protejaţi împotriva clauzelor abuzive din contractele încheiate cu firme comerciale din orice ţară membră a UE. O clauză într-un contract (incluzând condiţiile de vânzare generale) este, în principiu, considerată abuzivă dacă creează un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor în detrimentul consumatorului. Acesta are dreptul să conteste sau să nu respecte astfel de clauze care nu sunt obligatorii pentru consumator. Condiţiile în care aceste clauze nu sunt obligatorii sunt precizate de reglementările fiecărei ţări membre.


Ceva legistaltie gasim aici:

Conventia de la Roma din 1980 - [ link extern ] /

Lege nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii - [ link extern ] /

Ordonanţă de urgenţă nr. 174/2008 din 19/11/2008 pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind protecţia consumatorilor - [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract servicii telefonie orange hdanny hdanny Am 4 contracte de abonament de telefonie la societatea de telefonie Orange Romania S.A. In data de 15.02.2016 am depus la societatea Orange cererea de ... (vezi toată discuția)