doresc sa stiu,daca o persoana care are 30 de ani vechime in campul muncii, beneficiaza de spor de vechime,inclus in salariu de baza(adica,adaugat la cei 900 lei)?Persoana lucreaza ca femeie de serviciu la o asociatie de proprietari si i s-a spus ca nu beneficiaza de spor de vechime si are salariul de 900 lei.
Are sau nu are dreptul la spor de vechime?
Va multumesc!
In prezent sporul de vechime nu mai este prevazut nicaieri la nivel national (cum era pana in 2010 prevazut in contractul colectiv unic la nivel national).
Ar trebui verificat daca pentru asociatia respectiv, sporul este prevazut in vreun contract colectiv de munca sau in reg intern. Eu unul ma indoiesc ca ar fi...
Daca nu este prevazut in vreun act la nievlul acelei asociatii, atunci salariata nu are dreptul sa il primeasca.
Sporul de vechime este un element care compune veniturile salariale si se negociaza/stabileste odata cu incheierea contractului de munca sau, ulterior, prin acte aditinale.
Sporul de vechime nu mai este acordat in temeiul legii!!!
Spor vechime
lif
Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru
includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu
miralu26
Buna ziua,
as vrea, va rog sa imi spuneti daca e legal sa fiu incadrat la salariu de 900 lei cu tot cu vechime (am o vechime de 11 ani fara intrerupere) avind ... (vezi toată discuția)