art. 72(1) din codul muncii:Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la dat concedierii acestora.
In urma unei concedieri individuale ( desfintare de post) trebuie asteptat 9 luni ca sa se poata face o noua angajare ?
Articolul mentionat mai sus face referire la concediere colectiva , iar pareriile sunt impartite, adica unii sunt de parere ca trebuie asteptat 9 luni pana la o noua angajare sau rechemata la lucru persoana concediata , iar altii spun ca nu trebuie respectat acest termen deoarece avem de a face cu o concediere individuala si nu una colectiva si as dori daca se poate sa ma ajutati cu parerea dumneavoastra.
Daca c.i.m. a incetat ca urmare a unei concedieri individuale, angajatorul poate angaja salariatii dar pe alte posturi ... Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
Parerea mea este ca, in cazul unei concedieri individuale, angajatorul poate angaja si inainte de acele 9 luni. Articolul face referire clar la concedierile colective.
Dar, alte pareri sunt binevenite.
Trimitere in somaj
maiamaria
buna dimineata. am o problema legata de incetarea unui CIM. unui sofer i-a fost ridicat carnetul de conducere. directorul vrea sa-i inceteze activitatea. el nu ... (vezi toată discuția)
Dilema!ajutor!
daniela20
In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)