avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajari dupa efectuarea de concediere individuala in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajari dupa efectuarea de concediere individuala in urma desfintarii postului

art. 72(1) din codul muncii:Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la dat concedierii acestora.

In urma unei concedieri individuale ( desfintare de post) trebuie asteptat 9 luni ca sa se poata face o noua angajare ?
Articolul mentionat mai sus face referire la concediere colectiva , iar pareriile sunt impartite, adica unii sunt de parere ca trebuie asteptat 9 luni pana la o noua angajare sau rechemata la lucru persoana concediata , iar altii spun ca nu trebuie respectat acest termen deoarece avem de a face cu o concediere individuala si nu una colectiva si as dori daca se poate sa ma ajutati cu parerea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 18 Mai 2009
Prevederile din Codul Muncii sau CCMUNN aplicabile concedierilor colective nu se aplica celor individuale.
Daca c.i.m. a incetat ca urmare a unei concedieri individuale, angajatorul poate angaja salariatii dar pe alte posturi ... Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Parerea mea este ca, in cazul unei concedieri individuale, angajatorul poate angaja si inainte de acele 9 luni. Articolul face referire clar la concedierile colective.
Dar, alte pareri sunt binevenite.
desfiintarea postului s-a facut in urma cu 5 luni , iar acum cand situatia economica s-a redresat un pic ar fi nevoie din nou de acel post
Puteti angaja, salariatul concediat nu mai este in termenul de 30 de zile de contestare a deciziei de concediere. :">

Alte discuții în legătură

Concediere individuala. ce restrictii sunt la angajare? noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce restrictii sunt la angajare cand un angajator a concediat o persoana (concediere individuala, nu colectiva), functia ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj maiamaria maiamaria buna dimineata. am o problema legata de incetarea unui CIM. unui sofer i-a fost ridicat carnetul de conducere. directorul vrea sa-i inceteze activitatea. el nu ... (vezi toată discuția)
Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)