avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada suplimentara aferenta grupelor 1 si 2 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada suplimentara aferenta grupelor 1 si 2 de munca

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste calculul unei vechimi in munca. Am o cunostinta care vrea sa iasa la pensie conform art. 58 din Legea 263 si cei de la comisie ii cer un buletin de calcul al vechimii in munca semnat de un inspector RU din care sa reiasa ca are stagiu de cotizatie complet. Din calculele mele ar avea stagiu complet doar in situatia in care i se aplica majorarea aceea de 3 luni pentru fiecare an lucrat in grupa a II a si 6 luni pentru fiecare an lucrat in grupa a I a. Angajatorul lui nu stie ca este posibila aceasta majorare si ma intraba conform carui art din legea se poate aplica aceasta majorare la vechimea in munca efectiva. Va rog sa ma ajutati si sa imi indicati art din legea care precizeaza acest lucru. Eu am gasit ceva la art.100 dar este vorba de majorarea punctajului la pensie si nu de majorarea vechimii (stagiului de cotizatie) . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 22 August 2014
Legea 263/2010

ART. 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).


Va multumesc pentru raspuns, gasisem si eu acest articol dar se face mentiunea "in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c)", ceea ce inseamna dupa parerea mea ca este valabil doar pentru persoanele articolul mai sus mentionat.
1. Numai "alte conditii" se refera la persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).

2. Toate perioadele suplimentare datorate lucrului in grupe superioare de munca constituie stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor gr.i,,,la stagiu complet, art.3 lit.r/l263/2010 ContSters290116 ContSters290116 GRUPA SPECIALA se calculeaza pentru ceea ce este STAGIU COMPLET in vederea iesirii la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei? Cu drepturile ... (vezi toată discuția)
Perioada suplimentara la vechimea in munca-legea 263/2010 art.17 Carp Mircea Carp Mircea Cei care nu se incadreaza la art.6 alin.(1)pct.I lit.c)beneficiaza de perioada suplimentara la vechimea in munca(cresterea stagiului total de cotizare)sau nu ? ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)