avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

Buna ziua, cand se poate face cerere de eliberare daca are 3 ani si 8 luni, si a inceput din iunie anul acesta?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 20:34, 21 August 2014
Dupa executarea a cel putin 2/3 din pedeapsa aplicata, cu respectarea conditiilor prevazute de lege in ceea ce priveste indreptarea persoanei condamnatului si reintegrarea sa in societatea. In cazul in care va presta activitati lucrative, in calculul fractiunii executate se va tine seama de durata pedepsei ce poate fi executata pe baza muncii prestate.
Asta inseamna ca abia dupa 2 ani jumatate va putea depunde cerere, nu?
Va fi discutat in comisie in cadrul penitenciarului si fie va fi propus la liberare de catre comisie, daca indeplineste conditiile, fie va primi o amanare daca se considera ca nu indeplineste conditiile si va putea formula contestatie impotriva deciziei de amanare la instanta.
Va multumesc frumos de raspuns. Dar avocatul nu poate interveni pentru a grabi intrarea in comisie nu?
Nu, nu are cum sa intervina.

Alte discuții în legătură

Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
An de detentie 6 luni ncpp? control judiciar pe cautiune? MorosanuMadalina MorosanuMadalina este adevarat ca NCPP prevede ca anul de detentie este de 6 luni daca nu se intocmeste pt. condamnat rapoarte negative? Daca o persoana a primit o sentinta ... (vezi toată discuția)
Urgent - calcul pedeapsa de executat cosminaa cosminaa URGEENTTT!!!! cat inseamna un an penal? pentru o pedeapsa de 2 ani pt complicitate la inselaciune cat ar avea de executat? va rog sa-mi raspundeti, astazi a ... (vezi toată discuția)