avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe achizitie masina sh
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe achizitie masina sh

Buna ziua,

Caut sa cumpar o masina sh, fiind prima oara cind fac acest lucru si pentru ca prin forum nu am gasit raspunsuri am citeva intrebari legate de taxe.

Anume masina este inmatriculata in ro, se mai plateste taxa de mediu? Ce taxe sint la schimbarea propietarului? Cum se procedeaza, politie notar etc si cam cit ar costa toate acestea?
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 14:13, 29 August 2014
Daca bunul auto este la primul proprietar,interesati-va daca acesta a achitat taxa in vigoare la momentul achizitiei
Dupa incheierea documentului de tranzactionare bun mobil,in termen de 30 de zile va revine obligatia sa finalizati procedura de inregistrare pe rol fiscal si de inmatriculare auto
Puteti incheia documentul de achizitie auto la notar sau prin unitate specializata,costurile fiind evident diferite - mai mici prin unitate specializata
Atentie la documentele auto si in special la existenta certificatului fiscal
Anterior achizitiei,fiind vorba despre auto sh,este de preferat sa executati verificare tehnica in unitate autorizata
Succes !
Multumesc, sint de folos si aceste informatii.
Daca pentru masina in cauza nu a fost platita taxa de prima inmatriculare/taxa de poluare, aceasta taxa trebuie achitata de dvs, in momentul transcrierii dreptului asupra autoturismului.

Nu se plateste taxa in cazul in care fostul proprietar a platit-o deja si nu a recuperat-o. In cazul in care a platit si a recuperat, sau a inmatriculat masina dupa un proces castigat (care i-a dat dreptul de a inmatricula masina fara plata taxei respective), dvs. platiti timbrul de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)
Taxa auto matey2000 matey2000 buna ziua am o intrebare ,recent am incheiat un contract de leasing trebuie sa mai platesc taxa de timbru daca am platit la inceputul contractului taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa: timbru de mediu Cristi Cristi Cristi Cristi Buna,daca puteti sa mam lamuriti si pe mine cu ceva.Am citit pe un site in legatura cu taxa auto spunea acolo asa: \'\'Timbrul va fi plătit o singură ... (vezi toată discuția)